Mailchimp vs Systeme.io: Welk platform biedt de beste e-mailmarketing?

Zit je momenteel te piekeren over welk platform voor e-mailmarketing het beste bij je past?

Waarschijnlijk twijfel je dan tussen Mailchimp en Systeme.io; de twee belangrijkste aanbieders op dit vlak. Je bent zeker niet de enige die hierover twijfelt. Beide platforms beloven de sterren van de hemel, maar aan welke heb je nu echt het meest?

Bij deze staan we stil bij alles wat te maken heeft met e-maillijsten, campagnes en automatiseringen om jou een helder beeld te geven van wat Mailchimp en Systeme.io te bieden hebben. En nog veel belangrijker; wie de strijd weet te winnen.

We gaan onder andere kijken naar gebruiksgemak, functionaliteiten, kosten en natuurlijk de klantenservice. Want laten we eerlijk zijn, je wilt uiteindelijk een tool die tot veel in staat is én waar je op kunt rekenen wanneer je vastloopt.

Laten we tot in detail op onderzoek uit gaan, zodat er uiteindelijk geen twijfel meer mogelijk is. Welk platform gaat in de toekomst verantwoordelijk zijn voor jouw e-mailmarketing? Let’s find out!

Wat houdt e-mailmarketing precies in?

E-mailmarketing klinkt misschien een beetje als iets uit de oude doos, maar niets is minder waar.

We hebben het hier over een onmisbaar stukje gereedschap in jouw digitale marketingkistje. Deze is namelijk essentieel om je doelgroep op een directe en persoonlijke wijze te bereiken. Maar waar bestaat het nu allemaal precies uit?

Laten we de belangrijkste onderdelen eens stevig onder de loep nemen:

 • E-maillijst beheren: Dit is het fundament van je e-mailmarketing. Je bouwt een lijst op van e-mailadressen van mensen die interesse hebben getoond in je product of dienst. Het is jouw taak om deze lijst zorgvuldig te beheren en te segmenteren. Dit betekent dat je je contacten indeelt op basis van specifieke criteria, zoals demografische gegevens of hun interacties met eerdere e-mails. Zo ben je in staat om veel gerichter en effectiever te communiceren. Denk hierbij aan het aanbieden van gepersonaliseerde content die echt aansluit op de interesse van de lezer.

 • E-mail campagnes ontwerpen: Hier komt de creatieve magie tot leven. Je ontwerpt e-mails die aan de ene kant informatief zijn, maar aan de andere kant ook visueel aantrekkelijk. Het gaat erom dat je boodschappen creëert die aankomen, die de lezer boeien en aanzetten tot actie. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn het kopen van een product of het inschrijven voor een evenement. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen, overtuigende koppen en een duidelijke call-to-action. Zorg ervoor dat elke e-mail er op elk apparaat goed uitziet. Dit zodat het niet uitmaakt of iemand de mail leest op een mobiele telefoon of een laptop.

 • Automatisering: Dit is waar je echt tijd bespaart en je e-mailmarketingstrategie ‘slim’ maakt. Met automatiseringsprocessen ga je e-mails instellen die automatisch worden verzonden op basis van specifieke triggers, zoals een inschrijving op je nieuwsbrief of een verjaardag van een klant. Daarmee is je communicatie altijd relevant en on-point, zonder dat je elke dag manueel e-mails hoeft te versturen. Automatisering helpt je ook om follow-up e-mails te sturen die de betrokkenheid verhogen en de relatie met je klanten verstevigen.

Welk platform je dus ook kiest voor je e-mailmarketing, het gaat cruciaal zijn om deze onderdelen zo goed mogelijk te regelen. Wanneer je dit namelijk van moment één doet, profiteer je maximaal van de voordelen die deze strategie te bieden heeft. Bijna iedere succesvolle (digitale) onderneming kiest tot op een bepaalde hoogte voor een e-mailmarketingstrategie. Het is zeker nog geen ‘verouderde’ wijze om je doelgroep effectief te bereiken.

Wat is Mailchimp?

Je hebt inmiddels waarschijnlijk al vaker van Mailchimp gehoord. Deze kans is groot, aangezien het in veel opzichten een van de populairste e-mailmarketingtools van de laatste jaren is geweest. Aangezien Mailchimp er al vrij vroeg bij was, kozen veel ondernemers automatisch voor dit platform.

Mailchimp doet als het ware dienst als jouw digitale maatje dat helpt om prachtige e-mailcampagnes te creëren, te versturen en te analyseren. Maar wat maakt Mailchimp nu echt speciaal? En is Mailchimp nog wel van deze tijd?

Hier zijn 4 belangrijke eigenschappen die het platform onderscheiden van een groot gedeelte van de concurrentie:

 • Gebruiksvriendelijk ontwerp: Mailchimp staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Zelfs als je nieuw bent in de wereld van e-mailmarketing, ga je je op dit platform snel thuis voelen. Het platform biedt een drag-and-drop editor waarmee je zonder enige technische kennis prachtige e-mails weet te ontwerpen. Daarnaast zijn er talloze sjablonen beschikbaar die je als startpunt kunt gebruiken en aanpassen naar jouw wensen.

 • Uitgebreide integratieopties: Een van de andere grootste voordelen van Mailchimp is hoe goed het integreert met andere platforms. Wil je bijvoorbeeld een e-commerce store, je CRM of je website koppelen? Dan gaat dit via Mailchimp een fluitje van een cent zijn. Het hout in dat je eenvoudig gegevens weet te synchroniseren en je marketinginspanningen gaat automatiseren. Onder de streep resulteert dit in een soepelere gebruikerservaring en meer effectieve e-mailcampagnes.

 • Geavanceerde personalisatie: Verder is het met Mailchimp mogelijk om je doelgroep op te delen in specifieke segmenten op basis van gedrag, voorkeuren of eerdere interacties. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde en relevante content te sturen die extra relevant is voor de specifieke ontvanger. Je kunt zelfs dynamische content gebruiken die verandert op basis van wie de e-mail ontvangt, wat de effectiviteit van je campagnes in de praktijk aanzienlijk gaat verhogen.

 • Handige analytische tools: Meten is weten. Een veelgebruikt gezegde, maar daardoor zeker niet minder waar. En Mailchimp begrijpt dat maar al te goed. Het platform biedt gedetailleerde rapportages die je bijvoorbeeld vertellen hoeveel mensen je e-mail hebben geopend of erop hebben geklikt én biedt daarnaast inzichten in hoe je campagnes bijdragen aan je uiteindelijke verkoopdoelen. Je kunt A/B-testen uitvoeren om te zien welke onderwerpregels of inhoud het beste presteren, waardoor je continu je strategie verder weet te optimaliseren. 

Met andere woorden; Mailchimp is niet zomaar een e-mailmarketingtool. We hebben het hier over een vrij handige partner die je helpt om met vertrouwen en creativiteit te communiceren.

Een kanttekening hierbij is dat Mailchimp zeker de laatste jaren niet per se heel innovatief is geweest. Zodoende heb je alles wat je nodig hebt, maar mis je mogelijk net dat stukje extra. Iets wat nieuwere platforms (zoals Systeme.io) in de praktijk wel te bieden hebben.

Hoog tijd dus om ook te kijken wat Systeme.io dan allemaal voor je gaat betekenen!

Wat is Systeme.io?

Ooit gehoord van Systeme.io? Systeme.io is een alles-in-één marketingplatform dat speciaal ontworpen is om ondernemers en kleine bedrijven te helpen hun digitale marketingprocessen tot in het diepste detail te optimaliseren.

Dit relatief nieuwe platform heeft voor een ware revolutie op de markt gezorgd. Het wordt meer en meer ontdekt, waarna steeds meer ondernemers en kleine bedrijven er bij zweren om hier gebruik van te maken .

Maar waarom zou je dan voor Systeme.io moeten kiezen? Laten we de 5 belangrijkste eigenschappen er even bij pakken, die je tezamen een duidelijk beeld geven van de toegevoegde waarde van dit platform:

 • Alles-in-een platform: Veruit de meest indrukwekkende eigenschappen van Systeme.io is dat je bij dit platform alles wat je nodig hebt als digitale ondernemer onder één dak gaat vinden. Van je e-mailmarketing opzetten tot het aanmaken van verkoopfunnels. En van online cursussen creëren tot het beheren van al je affiliate activiteiten. Kies je dus voor dit platform? Dan bespaar je jezelf zeeën van tijd doordat je niet tussen verschillende tools hoeft te schakelen. Bovendien zorgt het ook voor een veel soepelere integratie en een optimaal gestroomlijnde workflow.

 • Volop automatiseringsopties: Met Systeme.io kun je bijna elk aspect van je online bedrijf automatiseren. Denk aan e-mailcampagnes die triggeren op basis van klantgedrag, automatische opvolgemails na een aankoop of zelfs de distributie van digitale producten. Dit maakt het makkelijker om consistent te communiceren met je klanten zonder dat je er zelf constant bovenop hoeft te zitten.

 • Ideale funnel builder: Een van de krachtigste tools van Systeme.io is de funnel builder. Hiermee kun je moeiteloos verkoop- en marketingfunnels opzetten die leiden tot hogere conversies. Wil je bijvoorbeeld een product verkopen, een mailinglijst opbouwen of een webinar promoten? Dan is de funnel builder voor jou de ultieme tool om je hierbij van start tot finish bij te helpen.

 • Goedkope abonnementsopties: In tegenstelling tot veel andere platforms, biedt Systeme.io een zeer competitieve prijsstelling zonder dat je daarbij inlevert op functionaliteit. Sterker nog; je krijgt er zelfs extra functionaliteiten voor terug. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor startups en kleinere bedrijven die hun budget in de gaten moeten houden. Maak bijvoorbeeld allereerst gebruik van de gratis versie!

 • Online cursus & lidmaatschappen opzetten: Systeme.io onderscheidt zich door de mogelijkheid om online cursussen en lidmaatschapsprogramma’s direct binnen het platform te creëren en beheren. Dit betekent dat je geen externe software nodig hebt om je kennis te delen en hier op een passieve wijze geld mee te verdienen.

Systeme.io gaat in veel opzichten dus je geheime wapen zijn om op de korte én lange termijn online succes te boeken. Als je een eenvoudig, zeer behulpzaam platform zoekt dat met je meegroeit terwijl je jouw digitale activiteiten uitvoert, dan ben je zeker op het juiste adres.

Ben je klaar om je algehele online marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen? Dan is Systeme.io zeker het overwegen waard!

Mailchimp vs Systeme.io: Wat zijn de verschillen?

Sta je op het punt om een keuze te maken tussen Mailchimp en Systeme.io voor je e-mailmarketing? Dan is het niet vreemd dat je hierbij flink wat twijfel ervaart.

Beide platforms hebben zo hun voor- en nadelen, maar ze verschillen daarbij ook flink op enkele cruciale punten.

Laten we de belangrijkste verschillen erbij pakken om snel een beter beeld te krijgen van welk platform voor jou de betere keuze gaat zijn:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Mailchimp won vaak de harten van de gemiddelde digitale ondernemer dankzij de gebruikersvriendelijke interface. Het is intuïtief en zit vol met visuele editors en drag-and-drop functionaliteiten, waardoor zelfs de meest beginnende gebruiker mooie e-mails weet te ontwerpen. Systeme.io kent daarentegen een iets steilere leercurve, maar biedt wel een meer gestroomlijnde ervaring als je eenmaal gewend bent aan de interface. Door in het begin even te spelen met alle opties, voel je je al snel een expert die tot meer in staat is.

 2. Functionaliteiten: Op het gebied van e-mailmarketing biedt Mailchimp een breed scala aan opties, zoals geavanceerde personalisatie, uitgebreide segmentatie en geautomatiseerde campagnes die gemakkelijk in te stellen zijn. Systeme.io focust zich echter meer op het aanbieden van een alles-in-één oplossing met diepgaande, verschillende e-mailfunctionaliteiten. Hierdoor is zeker Systeme.io uitstekend geschikt voor gebruikers die gemakkelijk toegang willen krijgen tot meerdere marketingtools om zo alles te beheren vanuit één platform.

 3. Integratiemogelijkheden: Mailchimp biedt naadloze integraties met honderden apps en diensten, waardoor het een goede keuze is als je al gebruik maakt van diverse online tools. Systeme.io biedt daarentegen ook flink wat integraties, maar dan voornamelijk binnen het eigen platform. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanbieden van webinars, cursussen en affiliate marketingopties. Zo is Systeme.io vandaag de dag de winnaar op dit vlak, aangezien je toegang krijgt tot werkelijk alles wat je nodig hebt.

 4. Kosten: Mailchimp heeft verschillende abonnementsopties, waaronder een gratis instapmodel dat aantrekkelijk is voor kleinere ondernemingen of start-ups die net beginnen met e-mailmarketing. Systeme.io’s prijsbeleid is over het algemeen eenvoudiger en vaak voordeliger met het oog op de geavanceerde functies die het biedt. Zo is Systeme.io een goede keuze voor bedrijven die snel willen schalen zonder hun budget te overschrijden.

 5. Klantondersteuning: Mailchimp biedt uitgebreide ondersteuning via e-mail, live chat en een uitgebreide kennisbank. Dit maakt het eenvoudig om snel antwoorden en hulp te krijgen. Systeme.io is daarentegen wat beperkter in zijn ondersteuningsopties, maar biedt nog steeds volop middelen qua hulp en community-ondersteuning. Dit is met name ideaal voor zelfstandige gebruikers die niet vaak directe ondersteuning nodig hebben.

De keuze tussen Mailchimp en Systeme.io hangt uiteindelijk af van wat je zoekt in een platform.

Wil je toegang tot een platform dat zich puur en alles focust op e-mailmarketing? Dan ligt Mailchimp voor de hand.

Zoek je echter een allrounder die je helpt bij meer dan alleen e-mailmarketing? Dan is Systeme.io waarschijnlijk de betere keuze.

Waarom Systeme.io de beste e-mailmarketing oplevert

Twijfel je nog over welk platform je moet kiezen voor je e-mailmarketing? Laat me je dan meer vertellen over waarom Systeme.io in veel opzichten voor de meest ondernemers en bedrijven al snel uitgroeit tot een onmisbare schakel in de (online) bedrijfsprocessen.

Bij deze 5 overtuigende redenen waarom Systeme.io ideaal is voor jouw e-mailmarketingbehoeften:

#1: De ultieme alles-in-1 tool

Systeme.io maakt je leven een stuk makkelijker door niet alleen een platform voor e-mailmarketing te zijn, maar door alles wat je als digitale ondernemer nodig hebt aan te bieden op één plek.

Je beheert bijvoorbeeld je:

 • E-mails
 • Verkoopfunnels
 • Webinars
 • Online cursus
 • Affiliate marketing

En dat allemaal vanuit hetzelfde dashboard!

Dit betekent minder gedoe met verschillende systemen en meer tijd over voor creativiteit en strategie. Je campagnes zijn beter geïntegreerd en je hebt een duidelijk overzicht van alle interacties met je klanten.

#2: Automatisering die werkt

Met Systeme.io zet je moeiteloos automatische campagnes op die je flink wat tijd gaan besparen. Het is dé ultieme manier van slimmer werken.

Wist je bijvoorbeeld dat je heel makkelijk automatische e-mailsequenties instelt die reageren op het gedrag van je klanten? Voorbeelden hiervan zijn het openen van een e-mail of het bezoeken van een specifieke pagina op je website.

Deze gerichte aanpak zorgt ervoor dat je berichten aankomen op het moment dat jouw klanten het meest ‘happig’ zijn. Zo maak je de grootste kans op een conversie.

#3: Betaalbaar én schaalbaar

Of je nu een start-up bent of een gevestigde onderneming, Systeme.io biedt abonnementsopties die meegroeien met jouw bedrijf.

Je begint bijvoorbeeld met een goedkopere optie waarmee je toegang krijgt tot alle basisfunctionaliteiten. Vervolgens schaal je later op naar meer geavanceerde opties, op het moment dat je hier behoefte aan hebt.

Dit maakt Systeme.io een uitstekende investering voor de lange termijn, omdat je niet voortdurend van platform hoeft te wisselen wanneer je bedrijf verder groeit.

#4: Gebruiksvriendelijke interface

Verder hoef je bepaald geen techneut te zijn om met Systeme.io aan de slag te gaan.

Het platform is juist ontworpen met het oog op gebruiksgemak.

Het maakt daarbij niet uit of het gaat om het opzetten van e-mailcampagnes of het analyseren van de resultaten. Alles gebeurt via een heldere, begrijpelijke interface.

Dit betekent dat je meer tijd weet te besteden aan wat echt belangrijk is: Een duurzame verbinding maken met je klanten.

#5: Uitstekende klantondersteuning

Bij Systeme.io sta je er nooit alleen voor. Hun klantenservice is snel, vriendelijk en efficiënt.

Het maakt daarbij geen verschil of je nu hulp nodig hebt bij het opzetten van je eerste campagne of juist een complexer probleem wilt oplossen. De supportmedewerkers en de community aan gelijkgestemden als geheel staan klaar om je te helpen. Dit zorgt voor een geruststellende ervaring, vooral als je nieuw bent in de wereld van e-mailmarketing.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Stap voor stap je e-mailmarketing opzetten met Systeme.io

Lijkt het er sterk op dat ook jij gaat gezien voor de e-mailmarketing van Systeme.io? Dan is de kans groot dat je daar geen spijt van gaat krijgen!

Laten we verder dan ook geen onnodige tijd verspillen en direct verder gaan met de belangrijkste stappen om je (eerste) e-mailmarketingcampagne op te zetten. Aan de hand van dit stappenplan ga je binnen een mum van tijd van start:

 1. Maak je account aan: Maak je account aan en verken voor de eerste keer het dashboard. Als je binnenkomt in het systeem van Systeme.io, word je begroet door een overzichtelijk en vriendelijk dashboard. Eerst moet je je account instellen, wat slechts een paar minuten duurt. Navigeer vervolgens door het dashboard om vertrouwd te raken met de verschillende secties zoals Campagnes, Funnels en Emails. Dit gaat voorlopig je thuisbasis zijn, dus neem de tijd om even rond te kijken!

 2. Creëer je lijst en segmenteer: Voordat je e-mails kunt sturen, heb je mensen nodig die ze willen ontvangen. Onder het tabje ‘Contacten’ vind je de opties om lijsten te maken. Klik op ‘Maak een lijst’ en geef je lijst een naam die de inhoud ervan duidelijk weergeeft. Denk na over hoe je je lijst wilt segmenteren. Je kunt segmenten creëren op basis van klantgedrag, aankoopgeschiedenis of hoe ze zich hebben aangemeld. Deze segmentatie gaat op een later moment essentieel zijn om doelgerichte campagnes uit te voeren.

 3. Je e-mails ontwerpen: Ga naar het ‘Emails’ tabje en kies ‘Nieuw Email’. Hier begin je met het ontwerpen van je e-mail met de drag-and-drop editor. Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen of een eigen ontwerp starten. Voeg elementen zoals tekstvakken, afbeeldingen en knoppen toe door ze naar je e-mailtemplate te slepen. Besteed aandacht aan je lay-out en zorg ervoor dat je e-mail er op alle apparaten goed uitziet.

 4. Automatisering instellen: Nu je een prachtige e-mail hebt, wil je dat deze automatisch wordt verzonden op het juiste moment. Ga naar ‘Automations’ en klik op ‘Creëer een Workflow’. Je kunt triggers instellen, zoals ‘Wanneer een contact deelneemt aan je lijst’ of ‘Wanneer een contact een e-mail opent’. Voeg vervolgens acties toe, zoals ‘Stuur een email’ of ‘Wacht een paar dagen’. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde en relevante reacties naar je contacten te sturen, waarmee je de engagement en conversies verhoogt.

 5. Testen en optimaliseren: Voordat je je e-mail de wereld in stuurt, moet je testen hoe het eruitziet bij verschillende e-mailaanbieders en op verschillende apparaten. Systeme.io laat je testmails sturen naar jezelf of een testgroep. Bekijk hoe je e-mail eruitziet en maak aanpassingen indien nodig. Gebruik de feedback om je e-mails te optimaliseren.

 6. Analyseren en verbeteren: Na het versturen van je e-mail, is het tijd om grondig te kijken naar de analyses die Systeme.io biedt. Ga naar het ‘Statistieken’ tabje om te zien hoe je e-mails presteren. Je vindt er informatie over open rates, click rates en conversies. Gebruik deze gegevens om te leren wat werkt en wat niet. Vervolgens pas je je toekomstige campagnes hierop aan.

Je bent er nu volledig klaar voor om met Systeme.io een zinvolle e-mailmarketingcampagne op te starten. Wacht daarom niet langer dan nodig is en ga vandaag nog van start. Binnen de kortste keren maak je al je eerste conversie dankzij de e-mailmarketing van Systeme.io!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!