ClickFunnels vs. Systeme.io: Wat is de beste tool voor een salesfunnel maken?

Ben je op zoek naar de perfecte tool om jouw salesfunnel te maken? Maar merk je daarbij dat je nog een beetje op twee gedachten hinkt wat de aanbieders van deze optie betreft? Dan is de kans groot dat je uitsluitsel wilt; Welke optie is er beter? ClickFunnels of Systeme.io?

Het goede nieuws is dat je bepaald niet de enige bent die hierover twijfelt. Met de enorme toename in populariteit van Systeme.io beginnen steeds meer digitale ondernemers en bedrijven zich af te vragen voor welke tool ze nu moeten kiezen.

Daar waar je een paar jaar geleden nog bijna zonder na te denken voor ClickFunnels kon kiezen, is dit inmiddels wel anders.

Deze twee platforms bieden allebei een breed scala aan functionaliteiten die je helpen om moeiteloos potentiële klanten door jouw gehele verkoopproces te leiden.

Bij deze gaan we uitgebreid stilstaan bij wat het dan precies is dat deze tools te bieden hebben. Vervolgens maken we een vergelijking, zodat we al snel achterhalen wat voor jou de beste keuze gaat zijn.

We bekijken hoe gebruiksvriendelijk beide platforms zijn, welke marketingtools ze bieden en (niet geheel onbelangrijk) wat je allemaal terugkrijgt voor het betalen van de abonnementskosten. Het is tijd om eventuele technische snufjes even aan de kant te zetten en te focussen op wat echt telt.

Let’s go!

Wat houdt een salesfunnel maken precies in?

Het klinkt in de basis misschien bijna als rocket science, maar niets is tegenwoordig minder waar.

Een salesfunnel is eigenlijk een proces dat je klanten stap voor stap doorlopen, vanaf het eerste contact tot aan de aankoop. Het is het ultieme, moderne middel voor het behalen van maximaal verkoopsucces.

Hoog tijd dus om te achterhalen waar een succesvol salesfunnel nu precies uit bestaat:

 • Aandacht trekken: Dit is de fase waarin je de aandacht van je potentiële klanten gaat trekken. Denk aan het gebruik van advertenties, social media posts of content marketing die jouw doelgroep aanspreekt. Je laat ze hier in eerste instantie zien dat je überhaupt als optie bestaat, maar je prikkelt daarbij meteen ook hun interesse. Het doel? Ervoor zorgen dat ze geïnteresseerd zijn in meer. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een gratis e-book aan te bieden in ruil voor hun e-mailadres. Je hebt op dit moment kort de tijd om een blijvende indruk achter te laten. Zorg er dus voor dat je iets waardevols te bieden hebt dat echt aansluit op wat mensen in je doelgroep nodig hebben.

 • Overwegingsfase: Nu je hun aandacht te pakken hebt, is het tijd om die interesse om te zetten in een serieuze overweging wat betreft jouw product of dienst. In deze fase ga je dan ook dieper in op de details van wat je aanbiedt. Webinars, demo’s, testimonials en gedetailleerde productbeschrijvingen zijn geweldige manieren om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Laat zien hoe jouw product of dienst hun problemen gaat oplossen en hun leven gaat verbeteren. Wees er daarbij niet bang voor om net wat dieper in het technische gedeelte te duiken, maar hou het te allen tijden wel zo begrijpelijk als mogelijk. Hou altijd in je achterhoofd dat je ze tegelijkertijd aan het informeren én aan het overtuigen bent.

 • Conversie: De laatste stap is dan de conversie. Dit is waar je ze over de streep trekt. Optimaliseer je verkooppagina’s, zorg voor een vlekkeloze check-out ervaring en maak het gemakkelijk om de aankoop te voltooien. Speciale aanbiedingen, kortingen of extra bonussen bij aankoop doen vaak dienst als net dat ene extra duwtje in de rug. Vergeet bovendien niet dat je relatie met de klant na de aankoop niet tot stilstand komt. Nu begin je juist met het opbouwen van een relatie door uitstekende klantenservice en follow-up aanbiedingen.

Elk van deze onderdelen van een salesfunnel maken, vraagt om een goed doordachte aanpak.  En je raadt het dan waarschijnlijk al; de juiste tools gaan dit proces een stuk makkelijker voor je maken.

Dit is dan ook een mooi moment om te bekijken wat de 2 tools ClickFunnels en Systeme.io nu daadwerkelijk te bieden hebben!

Wat is ClickFunnels?

De naam ClickFunnels heb je waarschijnlijk inmiddels wel een keer eerder horen vallen. Het is een van de absolute marktleiders op het gebied van een salesfunnel maken. Veel digitale ondernemers en (kleine) bedrijven kiezen er daarom bijna automatisch voor om dit via deze tool aan te pakken.

In de praktijk gaat het daarbij vooral om de volgende sterke punten van deze tool:

 • Creëer aantrekkelijke verkoopfunnels: Wat ClickFunnels voor je doet, is goed te vergelijken met de werkzaamheden van een persoonlijke gids. Deze tool gaat je klanten automatisch door het aankoopproces heen leiden. Beter dan dat is ClickFunnels niet te omschrijven. Je bouwt eenvoudig salesfunnels die je bezoekers stap voor stap meenemen van initiële interesse tot aankoop. Dit alles zonder dat daarbij technische kennis vereist is. Kies uit een breed scala aan kant-en-klare templates of maak je eigen design. Elk element is aanpasbaar om perfect aan te sluiten op jouw merk en stijl. De drag-and-drop editor maakt dit alles een fluitje van een cent.

 • Optimaliseer voor conversies: ClickFunnels is uiteindelijk ontworpen met één einddoel voor ogen: het maximaliseren van je conversiecijfers. Elk onderdeel van je funnel is uitvoerig te testen en optimaliseren. Wil je weten welke kop beter presteert of welke kleur button meer kliks oplevert? Dan is dit geen enkel probleem. Met de A/B-testfuncties van ClickFunnels kun je verschillende versies van je pagina’s testen en de winnaar automatisch laten domineren. Dit betekent dat je altijd de beste versie van je funnel gebruikt om de conversieratio’s te verhogen.

 • Integreer met van alles en nog wat: ClickFunnels werkt goed samen met andere tools. De belangrijkste voorbeelden op dit gebied zijn e-mailmarketingsoftware, betalingsverwerkers en of webinar platforms. Stuk voor stuk zijn ze naadloos te integreren. Dit betekent voor jou dat je minder gedoe hebt en voor je klanten dat er sprake is van een soepelere ‘customer journey’. Het geheel is te synchroniseren met populaire diensten zoals PayPal, Stripe en MailChimp. Dit zodat je zonder grote inspanningen kunt zorgen dat alles van lead genereren tot aan de uiteindelijke verkoop vlekkeloos verloopt.

 • Automatiseer en schaal op: ClickFunnels laat je niet alleen funnels bouwen, maar helpt je ook om ze op grote schaal te beheren. Automatiseer e-mails, volg leads op en beheer je contacten met hun ingebouwde CRM-functionaliteit. De kracht van automatisering stelt je in staat om meer te doen met minder, waardoor je tijd overhoudt voor het creatieve en strategische werk. En als je bedrijf groeit, groeit ClickFunnels met je mee. Upgrade je abonnement voor meer funnels, meer pagina’s en meer bezoekers.

ClickFunnels is daarmee een echte alles-in-een oplossing op het gebied van een salesfunnel maken. Het is vrij makkelijk om op deze wijze jouw bezoekers om te zetten in betalende klanten, met minder gedoe en meer resultaat.

Wat is Systeme.io?

Dan nu Systeme.io. De relatief nieuwe speler op de markt, die in een korte tijd flink hoge ogen wist te gooien.

Systeme.io is een van de beste tools als het gaat om het opzetten van een efficiënte en effectieve salesfunnel. Maar daar blijft het niet bij..

Deze tool is veel meer dan alleen een eenvoudige verkoopfunnel builder. Systeme.io is een volledig geïntegreerd platform dat je helpt om je online business van begin tot eind te automatiseren en op te schalen.

Bij deze ontdekken we de 5 belangrijkste eigenschappen van deze tool:

 • Alles-in-één marketingplatform: Met Systeme.io heb je geen behoefte meer aan een enorme hoeveelheid verschillende tools. Je regelt bijvoorbeeld je e-mailmarketing, webinars, affiliatebeheer en het maken van salesfunnels allemaal op één plek. Je zet eenvoudig hele overtuigende marketingcampagnes op die automatisch beginnen te lopen. Dit gaat voor jou een uitstekende manier zijn om flink wat tijd te besparen, terwijl je tegelijkertijd ook niet meer hoeft na te denken over allerlei technische integraties.

 • Topkwaliteit salesfunnel maken: Maak zonder enige technische kennis prachtige en effectieve salesfunnels. Creëer bijvoorbeeld heel gemakkelijk een eenvoudige opt-in pagina of stel een meer complexe serie aan salespagina’s samen. Bij Systeme.io hoef je alleen maar het een en ander te slepen en neer te zetten om supersnel iets in elkaar te flansen. Optimaliseer je funnels met split-tests en verbeter je conversies door direct te zien wat wel en wat niet werkt.

 • Automatisering van e-mailcampagnes: Systeme.io helpt je aan de ene kant met het verzamelen van leads, maar aan de andere kant ook met het automatisch ‘nurturen’ van deze leads. Stel autoresponders in, segmenteer je lijsten en stuur gepersonaliseerde berichten die direct inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep. Dit alles gaat je helpen bij het opbouwen van een sterke relatie met je klanten.

 • Online cursussen en lidmaatschappen aanbieden: Wil je een cursus creëren en aanbieden of een speciaal lidmaatschapsprogramma voor je belangrijkste klanten lanceren? Dan is ook dit heel goed mogelijk. Systeme.io biedt tools om je digitale producten te beheren en te verkopen. Je kunt gemakkelijk betaalde cursussen hosten, lidmaatschapslocaties creëren en zelfs specifieke content leveren die je klanten stap voor stap door al je materiaal heen gaat leiden.

 • Affiliateprogramma beheren: Je bereik uitbreiden zonder je marketingbudget te overschrijden? Met de ingebouwde affiliate management tools van Systeme.io kun je een eigen affiliateprogramma opzetten. Hiermee motiveer je anderen om jouw producten te promoten in ruil voor een commissie. Dit is een geweldige manier om je verkoopaantallen te boosten zonder vooraf al veel te investeren in advertenties. Dit is een belangrijk verschil met ClickFunnels, dat deze optie in z’n totaliteit achterwege laat.

Met Systeme.io als je platform naar keuze is het creëren van effectieve, geautomatiseerde en converterende salesfunnels eenvoudiger dan ooit. Dit platform helpt je echt om je online business naar een hoger niveau te tillen.

ClickFunnels vs. Systeme.io: De belangrijkste verschillen

Sta je op het punt om te kiezen tussen ClickFunnels en Systeme.io voor het maken van je salesfunnels? Dan is het moment daar om een daadwerkelijke beslissing te gaan maken.

Om dit op een verantwoorde wijze te doen, is het belangrijk om meer te weten te komen over de belangrijkste verschillen tussen deze beide tools.

Laten we daarom samen de belangrijkste verschillen langsgaan, zodat je al op de korte termijn een keuze maakt die perfect bij jou past en waar je op de lange termijn achter staat:

 1. Gebruiksgemak: ClickFunnels blinkt in meerdere opzichten uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, dankzij onder andere een zeer intuïtieve drag-and-drop interface die het opzetten van funnels een stuk makkelijker maakt. Wel merken veel gebruikers op dat het af en toe wat aan de ingewikkelde kant wordt met allerlei diepgaande features. Dit is dan weer een licht voordeel van het gebruik van Systeme.io. Systeme.io is namelijk ook gebruiksvriendelijk, maar kiest voor een iets meer toegankelijke vorm van veelzijdigheid. Het legt de nadruk op de breedte van de functionaliteiten, zodat je ook echt voelt dat je opties enorm zijn.

 2. Niche vs alles-in-1: Systeme.io biedt al met al een meer volledig geïntegreerde all-in-one oplossing die naast funnels maken o.a. ook e-mailmarketing, het maken van een cursus en affiliatebeheer als opties heeft. ClickFunnels focust meer op het maken van verkoopfunnels zelf en legt de nadruk op de combinatie met externe tools voor aanvullende functies. De ene tool is dus meer niche, terwijl de andere een uitgebreider pakket op de mat legt.

 3. Kosten: Over het algemeen is Systeme.io voordeliger, vooral als je kijkt naar de instapopties. Systeme.io biedt een gratis abonnement, terwijl zelfs de betaalde abonnementen over het algemeen goedkoper zijn dan die van ClickFunnels. Deze starten namelijk pas vanaf een hogere prijs. Bovendien krijg je bij Systeme.io dus automatisch ook toegang tot talloze andere marketingfunctionaliteiten. Dit maakt Systeme.io een aantrekkelijke optie voor startende ondernemers of kleine bedrijven.

 4. Toekomstbestendigheid: ClickFunnels heeft een zeer actieve en grote hoeveelheid gebruikers en biedt flink wat trainingsmateriaal aan, zoals webinars en tutorials. Wel ligt de focus daarbij niet per se op innovatie. Iets waar Systeme.io wel veel waarde aan hecht. Ondanks dat het aantal gebruikers relatief nog klein is, is Systeme.io enorm snel aan het groeien. Het heeft de pijlen gericht op de toekomst, bijvoorbeeld middels constante updates en innovaties.

 5. Flexibiliteit: ClickFunnels biedt geavanceerdere mogelijkheden voor het aanpassen en testen van funnels, wat het een favoriete optie maakt voor gebruikers die gedetailleerde en complexe funnels willen bouwen. Systeme.io is juist wat flexibeler, maar richt zich meer op het aanbieden van een breder scala aan standaardtools die gemakkelijk te gebruiken en te implementeren zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Ieder platform heeft dus zo zijn sterke en minder sterke punten.

Bedenk daarom goed wat voor jou nu echt belangrijk is en maak op basis daarvan je keuze.

Aangezien wij zelf natuurlijk ook uitgebreid onderzoek hebben gedaan, willen we je daar graag een handje bij helpen.

Waarom met Systeme.io een salesfunnel maken de beste optie is

Sta je te popelen om een salesfunnel te bouwen die optimaal functioneert en al snel voor significante groei van jouw bedrijf gaat zorgen?

Dan heb je alle reden om Systeme.io als winnaar van deze strijd te zien.

Hier zijn 4 cruciale redenen waarom Systeme.io onder de streep ‘beter’ is dan ClickFunnels:

 1. Maximaal waar voor je geld: Waarom een onnodig veel geld uitgeven als het ook voor minder kan? Systeme.io biedt je een all-in-one oplossing zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Vanaf het gratis instapmodel tot aan de betaalbare premium pakketten zorgt Systeme.io ervoor dat je op elk niveau van je bedrijfsgroei de juiste tools tot je beschikking hebt. Zo komt je budget op geen enkel moment onder druk te staan. Dit maakt het een ideale keuze voor startende ondernemers en kleinere bedrijven die slim willen investeren in hun groei.

 2. Extreem toegankelijk: Geen gedoe met technische instellingen of complexe integraties?  Dan komt het goed uit dat Systeme.io is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De interface is simpel, intuïtief en allesbehalve intimiderend. Zelfs voor de minst technische figuren onder ons. Je sleept de beschikbare elementen eenvoudig naar waar je ze hebben wilt en binnen de kortste keren staat je verkoopfunnel als een huis. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het uitvogelen van hoe alles werkt en meer tijd hebt voor wat echt telt; je klanten en je product.

 3. Volledig geïntegreerde functionaliteiten: Terwijl andere platforms je vaak dwingen om verschillende software te koppelen, biedt Systeme.io je een waar totaalpakket van functionaliteiten onder één dak. E-mailmarketing, cursuscreatie, een website bouwen en affiliatebeheer zijn allemaal geïntegreerd. Dit zorgt voor een naadloze ervaring waarbij gegevens soepel door je gehele systeem stromen. Het levert je betere data-inzichten en efficiëntere marketingcampagnes op. En dat allemaal vanuit één centraal punt.

 4. Supersnel van A tot Z geregeld: Vandaag de dag wil je liever niet onnodig tijd verspillen. Met Systeme.io kun je dan ook razendsnel een verkoopfunnel opzetten en lanceren. Dit platform stelt je in staat om binnen no-time live te gaan met je campagnes. Bovendien biedt het real-time analytics om je resultaten te monitoren en aan te passen waar nodig. Al met al is het zo in één dag mogelijk om iets te testen, verbeteringen door te voeren en opnieuw live te gaan. Dit is natuurlijk veel efficiënter dan wanneer je maanden moet wachten op resultaten.

Overtuigd van de toegevoegde waarde van een salesfunnel maken met Systeme.io? Dan gaan we snel kijken hoe je dit doet!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Stap voor stap je salesfunnel maken met Systeme.io

Wil je een salesfunnel opzetten die echt resultaat oplevert? Dan is dit met Systeme.io dus een fluitje van een cent.

Het volledige stappenplan ziet er als volgt uit:

 1. Account aanmaken: De eerste stap houden we lekker simpel. Kies een van de abonnementsopties van Systeme.io en maak je initiële account aan. Er is een gratis versie waarmee je al toegang krijgt tot aardig wat functionaliteiten. Wil je echter het maximale uit dit platform halen? Dan is het zeker aan te raden om voor een uitgebreider pakket te kiezen.

 2. Doel bepalen: Voordat je ook maar iets bouwt, moet je weten wat je wilt bereiken. Wil je leads verzamelen, direct verkopen of misschien een webinar promoten? Bepaal je doel en de stappen die je klant moet doorlopen om bij dat doel uit te komen. Dit helpt je om je funnel gericht en effectief in te richten.

 3. Je salesfunnel maken: Log in op Systeme.io en kies ‘maak een funnel. Kies het doel van je funnel, zoals ‘e-mails verzamelen of ‘je product verkpen’. Systeme.io zet dan een basisstructuur voor je klaar die je naar wens kunt aanpassen.

 4. Landingspagina ontwerpen: Nu wordt het echt leuk. Ontwerp je landingspagina waar je bezoekers als eerste op terechtkomen. Met de drag-and-drop editor van Systeme.io voeg je gemakkelijk teksten, afbeeldingen en formulieren toe. Maak het aantrekkelijk en zorg dat je boodschap duidelijk is. Dit is je kans om een eerste indruk te maken, dus zorg dat die overtuigend is!

 5. Leadmagnet toevoegen: Bied iets waardevols aan in ruil voor contactgegevens. Dit kan een gratis e-book, een korting, of toegang tot een exclusieve video zijn. Zorg dat je lead magnet relevant is voor je doelgroep en echt waarde toevoegt. In Systeme.io koppel je dit gemakkelijk aan je sign-up formulier.

 6. E-mailsequenties instellen: Na het verzamelen van e-mailadressen wil je het contact warm houden. Stel een serie welkomstmails of informatieve mails in die automatisch worden verzonden. Dit bouwt vertrouwen op en houdt je potentiële klanten betrokken. In Systeme.io kun je deze automatiseringen eenvoudig instellen en aanpassen.

 7. Testen en optimaliseren: Voordat je live gaat, test je de gehele funnel. Check of alle links werken, of de e-mails er goed uitzien en of de automatiseringen correct lopen. Vraag eventueel een vriend om door je funnel te gaan en feedback te geven. Gebruik deze inzichten om verbeteringen door te voeren.

 8. Live gaan met je salesfunnel: Het is nu tijd om je salesfunnel live te laten gaan. Monitor de prestaties via de analytics van Systeme.io. Kijk naar conversieratio’s, de effectiviteit van je landingspagina’s en het gedrag van je bezoekers. Gebruik deze data om je funnel continu te blijven optimaliseren.

Aan de hand van deze stappen zet je met Systeme.io een professionele en effectieve salesfunnel op. Zo ben je er echt klaar voor om die volgende stap te zetten met jouw online business. Maak vandaag nog een account aan bij Systeme.io en ga direct van start!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!