Alles-in-1 e-mailmarketing met Systeme.io

E-mailmarketing met Systeme.io? Waarom is dit dan het e-mailmarketing platform dat je op weg gaat helpen? Het is een legitieme vraag die veel mensen stellen wanneer ze voor de eerste keer met deze optie in aanraking komen.

Hoog tijd dus om uit te zoeken waar de hype rondom dit platform vandaan komt!

We leven momenteel in een tijd waarin de inbox van je doelgroep overloopt met aanbiedingen, nieuwsbrieven en de onvermijdelijke spam.

Een e-mailmarketing platform als Systeme.io blijkt dan het geheime wapen zijn dat jouw bericht gaat onderscheiden. We hebben het hier namelijk over een alles-in-1 marketingplatform dat ondernemers de handvaten biedt om niet alleen e-mailcampagnes op te zetten, maar deze ook naadloos te integreren binnen een breder scala aan marketingfuncties.

Denk dan bijvoorbeeld aan het automatiseren van e-mailsequenties of het creëren van gepersonaliseerde landingspagina’s.

Systeme.io faciliteert een benadering van e-mailmarketing die efficiënt én effectief is.

In dit artikel duik je dieper in de mogelijkheden van e-mailmarketing met Systeme.io. Zo behandelen we onder andere tips voor het opzetten van je campagnes,  een uitgebreid stappenplan om van start te gaan en strategieën om je open- en klikratio’s te maximaliseren.

Ben je een beginner in digitale marketing of reeds een ervaren marketeer op zoek naar nieuwe tactieken? Ontdek dan nu hoe Systeme.io jouw e-mailmarketing inspanningen naar een hoger niveau gaat tillen.

Wat houdt e-mailmarketing in?

E-mailmarketing is een vorm van directe marketing waarbij je gebruikmaakt van e-mails om commerciële berichten naar een specifieke doelgroep te sturen.

Het is een effectieve manier om bepaalde marketingdoelen te bereiken, die onder de streep voor de groei van je onderneming zorgen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Communiceren met potentiële of huidige klanten
 • Het verhogen van de klantloyaliteit
 • Het stimuleren van herhaalaankopen

Deze vorm van marketing stelt je als ondernemer of bedrijf in staat om je boodschap direct in de inbox van de ontvanger te leveren. Op deze manier zorgt dit voor een verbeterde zichtbaarheid en meer engagement dan via vele andere marketingkanalen.

Er zijn verschillende vormen van e-mailmarketing die je kunt gebruiken om contact te maken met de specifieke doelgroep waar je je op richt. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Nieuwsbrieven
 • Promotie-aanbiedingen
 • Uitnodigingen voor evenementen
 • Enquêtes voor klantfeedback
 • Gepersonaliseerde communicatie

Of je uiteindelijk ook daadwerkelijk succes weet te boeken met je inspanningen op het gebied van e-mailmarketing, is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste op dit gebied zijn:

 • De relevantie van de inhoud
 • De timing van het versturen
 • De mate van personalisatie

Het segmenteren van e-maillijsten op basis van demografische gegevens, koopgedrag of engagementniveau gaat je als marketeer enorm helpen om je berichten te personaliseren en de effectiviteit van je campagnes in z’n algemeenheid te vergroten.

Een cruciaal aspect van e-mailmarketing is de nadruk op de op toestemming gebaseerde marketing, waarbij ontvangers van de e-mails expliciet hebben aangegeven dat zij e-mails van jou willen ontvangen.

Deze werkwijze verhoogt in de praktijk de effectiviteit van de campagnes doordat je je automatisch richt op geïnteresseerde partijen. Bovendien helpt het ook om de reputatie van het bedrijf te beschermen en te voldoen aan wettelijke regelgeving (bijv. GDPR in Europa).

Moderne e-mailmarketing tools als Systeme.io bieden flink wat geavanceerde functies die je enorm helpen om het maximale uit je e-mailmarketing inspanning te halen. De volgende functies van Systeme.io spelen hierbij een hoofdrol:

 • Automatisering
 • A/B-testen
 • Gedetailleerde analytics
 • Integraties met andere marketingplatforms

Deze tools stellen je als marketeer in staat om complexe campagnes te beheren, de interacties van ontvangers te volgen en de ROI van je e-mailmarketinginspanningen te optimaliseren.

Tot slot is staat het ‘vak’ e-mailmarketing nooit stil en is er continu sprake van innovatie. Doordat veel e-mailmarketing tools zich continu aanpassen aan consumentenbehoeften en technologieën, blijft het intussen al jarenlang een persoonlijk en kosteneffectief communicatiekanaal voor bedrijven van variërende groottes.

De voordelen van automatisch mailen

Dat automatisch mailen middels e-mailmarketing inmiddels al jarenlang een populaire optie is onder marketeers, is natuurlijk geen toeval meer. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen die van toepassing zijn wanneer je ook zelf van deze tactiek gebruikmaakt. We nemen ze één voor één met je door, zodat je een zo volledig mogelijk beeld van de toegevoegde waarde van een optimaal e-mailmarketing platform krijgt:

#1: Tijdsbesparing door automatisering

Nadat je automatische e-mails eenmaal hebt ingesteld, vereisen ze slechts minimale handmatige interventie. Dit leidt zodoende tot een forse tijdsbesparing voor marketeers en ondernemers.

Door het automatiseren van welkomstmails, follow-up sequenties en reacties op specifiek klantgedrag (bijv. aankopen of het verlaten van de winkelwagen), ga je als bedrijf consistent communiceren met je klanten, zonder dat er voortdurend iemand het proces hoeft te monitoren.

Deze efficiëntie maakt het voor teams mogelijk om zich te focussen op andere strategische taken, zoals:

 • Het analyseren van campagneresultaten
 • Het optimaliseren van content
 • Het plannen van nieuwe marketinginitiatieven

Al met al komt dit de productiviteit van je onderneming als geheel alleen maar ten goede!

#2: Verbeterde klantrelaties door personalisatie

Automatische e-mails stellen je daarnaast ook nog eens in staat om op grote schaal te personaliseren. Dit is cruciaal bij het opbouwen van sterke klantrelaties.

Door gebruik te maken van klantgegevens kun je e-mails op maat maken, met relevante aanbiedingen, productaanbevelingen en inhoud die aansluit bij de individuele voorkeuren en het gedrag van de ontvanger.

Deze aanpak verhoogt niet alleen de betrokkenheid en tevredenheid van de klant, maar versterkt ook de loyaliteit aan jouw merk.

Personalisatie gaat verder dan alleen het gebruiken van de naam van de ontvanger van een e-mail. Je moet echt denken aan het afstemmen van communicatie op basis van eerdere interacties, waardoor elke e-mail voelt als een persoonlijk bericht in plaats van een generieke vorm van spam.

#3: Consistente branding

Verder garanderen automatische e-mails een consistente vorm van communicatie die overeenkomt met de merkidentiteit en de bijbehorende waarden.

Door sjablonen te gebruiken die zijn ontworpen in de huisstijl van het bedrijf, inclusief logo’s, kleurenschema’s en typografie, herkennen je klanten de berichten direct en ervaren ze vanaf moment één een betrouwbare merkervaring.

Wanneer je kiest voor deze consistentie bij je communicatie, versterk je de merkherkenning en draag je bij aan een professionele uitstraling.

Bovendien zorgt dit ervoor dat de kwaliteit en de toon van de communicatie altijd in lijn zijn met wat ze van het merk verwachten. Ongeacht wanneer je een klant in de customer journey weet te bereiken.

#4: Gerichte communicatie

De mogelijkheid om automatische e-mails te segmenteren en te richten op specifieke klantgroepen is een vierder belangrijke voordeel dat we niet over het hoofd mogen zien.

Wanneer je kiest voor het analyseren van klantgegevens, ga je als marketeer gedetailleerde segmenten creëren op basis van data als:

 • Demografische gegevens
 • Koopgedrag
 • Engagement

Op deze manier is het een stuk makkelijker om je communicatie af te stemmen op de specifieke behoeften en interesses van elke groep. Opnieuw verhoog je hiermee de relevantie van de mails en mag je hogere conversie- en retentiepercentages verwachten.

Deze gerichte vorm van communicatie zorgt ervoor dat (potentiële) klanten alleen inhoud ontvangen die voor hen van belang is. Zo verklein je hiermee de kans op afmeldingen en neemt de tevredenheid over je marketinginspanningen verder toe.

#5: Meetbare resultaten en optimalisatie

De laatste en meteen ook één van de grootste voordelen van automatische e-mailmarketing is de mogelijkheid om de prestaties van campagnes nauwkeurig te meten en te analyseren.

Met geavanceerde trackingtools ga je gedetailleerde rapporten genereren over zaken als:

 • Openratio’s
 • Klikfrequenties
 • Conversies

Deze inzichten zijn cruciaal om te begrijpen wat er wel en niet lijkt te werken bij jouw doelgroep. Aan de hand hiervan blijft het mogelijk om je strategieën voortdurend aan te passen en te optimaliseren voor betere resultaten.

Door A/B-testen te integreren in de workflow van de automatisering, achterhaal je binnen de kortste keren welke verschillende aspecten van de e-mailcommunicatie tot de gewenste resultaten leiden. Denk dan aan

 • Onderwerp van de mails
 • Call-to-actions
 • Specifieke content

Hiermee verbeter je de engagement en ROI van al jouw e-mailmarketingcampagnes!

Waarom voor Systeme.io als e-mailmarketing platform kiezen?

Nu duidelijk is dat er enorm veel waarde uit e-mailmarketing te halen is, is het hoog tijd om ons meer specifiek te richten op Systeme.io als e-mailmarketing platform. Want waarom is nu juist deze tool zo populair aan het worden?

Laten we kijken naar de grootste voordelen die bij deze tool van toepassing zijn:

 • Gebruiksgemak en toegankelijkheid: Systeme.io onderscheidt zich allereerst door zijn intuïtieve interface en enorme gebruiksgemak. Alleen al hierom is het een zeer geschikte keuze is voor beginnende én ervaren marketeers. Het platform vereenvoudigt complexe processen zoals het opzetten van automatiseringsworkflows, segmenteren van e-maillijsten en het creëren van landingspagina’s. Als gebruiker ga je hierdoor vrij snel en efficiënt nieuwe campagnes lanceren. Deze gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat ondernemers en kleine bedrijven zonder uitgebreide technische kennis of marketingervaring toch effectieve e-mailmarketingcampagnes weten uit te voeren. Bovendien biedt Systeme.io een reeks vooraf ontworpen sjablonen en drag-and-drop functionaliteiten, zodat je de opmaak van e-mails en webpagina’s nog wat makkelijker voor jezelf maakt!

 • Alles-in-1 marketingplatform: Systeme.io is daarnaast bovendien een oprecht alles-in-1 marketingplatform. Zo biedt het bijvoorbeeld veel meer dan alleen e-mailmarketing. Denk dan aan specifieke integraties voor verkoopfunnels, CRM, webinar hosting en affiliate management. Deze integratie van verschillende tools in één platform betekent dat je je als gebruiker niet langer op meerdere services hoeft te abonneren of te jongleren met verschillende systemen om je online business te beheren. Door het samenbrengen van deze functionaliteiten onder één dak, stroomlijn je in één klap al je marketing- en verkoopprocessen. Verbeterde efficiëntie en lagere kosten zijn het directe gevolg. De naadloze integratie tussen de verschillende onderdelen van Systeme.io zorgt ook voor een betere dataconsistentie en bijbehorende inzichten. Dit is cruciaal bij het optimaliseren van je marketingstrategieën.

 • Betaalbaarheid: In vergelijking met andere platforms biedt Systeme.io bijzonder veel waarde voor de kosten. Met een transparante prijsstructuur zonder verborgen kosten of beperkingen op essentiële functies maakt Systeme.io geavanceerde e-mailmarketing toegankelijk voor bedrijven van alle groottes. Dit platform biedt verschillende abonnementsopties, inclusief een zeer uitgebreide gratis versie. Alleen al hierom is het een bijzonder aantrekkelijke optie voor startups en kleine ondernemingen die hun marketinguitgaven willen minimaliseren. Dankzij de schaalbaarheid van Systeme.io ga je als bedrijf bovendien eenvoudig verder groeien, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over exponentieel stijgende kosten.

 • Uitstekende klantondersteuning en community: Tot slot staat Systeme.io bekend om de uitstekende mate van klantondersteuning én de actieve community van gebruikers. Als nieuwe gebruiker doe je heel gemakkelijk een beroep op waardevolle hulpbronnen, zoals gedetailleerde handleidingen, video tutorials en een responsieve klantenservice. Met andere woorden; dit platform staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden. Daarnaast kom je hier dus een gemeenschap van gelijkgestemde ondernemers en marketeers tegen. Dit maakt het mogelijk om met andere leden tips, strategieën en successen te delen. Deze ondersteunende omgeving is nuttig voor het oplossen van technische problemen, het stimuleren van creatieve ideeën en het opbouwen van zakelijke netwerken.

Stap voor stap jouw e-mailmarketing opzetten met Systeme.io

Interesse in het opzetten van de ultieme e-mailmarketingcampagne? Dan ga je als volgt te werk wanneer je voor Systeme.io kiest:

 1. Aanmelden bij Systeme.io: Het aanmaken van een account op Systeme.io vormt de eerste stap in je e-mailmarketingreis. Tijdens dit eenvoudige proces laat je basisinformatie achter, zoals je naam, e-mailadres en maak je een wachtwoord aan. Begin je met de gratis versie? Dan kies je ervoor om het platform te verkennen zonder directe kosten te maken. Systeme.io’s diverse abonnementsopties zijn speciaal ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen. Dit varieert van basisfunctionaliteiten voor starters tot geavanceerde opties voor groeiende bedrijven. Het kiezen van het juiste pakket hangt af van de complexiteit van je e-mailmarketingplannen, zoals de behoefte aan geavanceerde automatisering of het beheren van een uitgebreide lijst van abonnees. Deze stap legt de basis voor een gestroomlijnde e-mailmarketingstrategie, waarbij je toegang krijgt tot een schat aan hulpmiddelen om je campagnes te bouwen en te optimaliseren.
 • Maak je e-maillijst op: De volgende stap is meteen een cruciaal element van e-mailmarketing, namelijk het opbouwen van een lijst met abonnees. Systeme.io helpt je bij dit proces door de integratie van opt-in formulieren en landingspagina’s. Je voegt deze vrij eenvoudig aan je website toe. Deze tools zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en stellen je ook in staat om te voldoen aan internationale privacywetgeving, zoals de AVG/GDPR. Je krijgt hierdoor dus expliciete toestemming van je abonnees om mails naar ze te sturen. Een solide e-maillijst die is opgebouwd met toestemming vormt het fundament van succesvolle e-mailmarketing, aangezien het de betrokkenheid verhoogt en de basis legt voor duurzame relaties met jouw publiek.
 • Segmenteer je lijst: De derde stap is vervolgens segmentatie. Dit vormt dé sleutel bij het personaliseren van je e-mailcommunicatie. Systeme.io gaat je helpen om je abonnees te segmenteren op basis van diverse criteria, zoals gedrag, demografische kenmerken en engagement. Deze benadering zorgt ervoor dat je berichten stuurt die direct aansluiten op de behoeften en interesses van je doelgroep. Al met al resulteert dit in hogere open- en klikpercentages. Effectieve segmentatie verbetert dankzij deze werkwijze de relevantie van je communicatie, terwijl het ook de tevredenheid en loyaliteit van je klanten ten goede komt. Je voorziet ze immers alleen van waardevolle en op maat gemaakte inhoud!
 • Ontwerp je e-mail: Met de gebruiksvriendelijke e-mailbouwer van Systeme.io ga je heel eenvoudig aantrekkelijke en effectieve e-mails creëren. Kies uit een reeks vooraf ontworpen sjablonen of gebruik de drag-and-drop editor om een uniek ontwerp te maken dat past bij je merkidentiteit. Het optimaliseren van je e-mails voor mobiele apparaten is essentieel, aangezien een groot deel van je publiek via deze weg toegang krijgt tot hun e-mail. Personalisatieopties als het toevoegen van de naam van de ontvanger spelen een cruciale rol in het verhogen van de betrokkenheid en het opbouwen van een persoonlijke connectie met je abonnees.
 • Stel automatiseringsopties in: Automatisering is een bijzonder waardevolle functie binnen Systeme.io, waarmee je effectief kunt communiceren met je publiek op cruciale momenten. Stel opties in voor het automatisch verzenden van welkomstmails, follow-up berichten of specifieke campagnes die zijn gebaseerd op specifieke acties van je abonnees. Deze geautomatiseerde communicatie zorgt ervoor dat je berichten altijd tijdig arriveren en maximaal relevant zijn. Hiermee stijgt de kans op engagement en conversie. Automatisering helpt je ook om consistent te blijven in je communicatie, zonder dat je hier altijd maar op een handmatige wijze mee bezig moet zijn.
 • Test en optimaliseer je campagnes: Voorafgaand aan het lanceren van je campagne is het essentieel om je e-mails grondig te testen. Dit zorgt ervoor dat ze correct worden weergegeven op verschillende apparaten en dat alle links en call-to-actions zoals verwacht functioneren. Systeme.io biedt A/B-testmogelijkheden, waarmee je verschillende elementen van je e-mails gaat testen, zoals de onderwerptekst of de inhoud. Je achterhaalt zo wat het beste werkt. Gebruik de inzichten die je hebt verkregen uit deze tests en de geavanceerde rapportagetools van Systeme.io om je strategieën te verfijnen en de effectiviteit van je e-mailmarketingcampagnes te maximaliseren.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

4 Tips voor maximale effectiviteit e-mailmarketing tools

Tot slot sluiten we af met 4 tips om het gebruik van e-mailmarketing tools zo effectief mogelijk te laten zijn. Implementeer deze tips stuk voor stuk om zo snel mogelijk maximale resultaten te boeken:

#1: Gebruik segmentatie voor gerichte communicatie

Zoals we eerder al kort hebben aangegeven, is effectieve segmentatie cruciaal voor het maximaliseren van de relevantie en personalisatie van je e-mailberichten.

Door je e-maillijst op te delen in specifieke segmenten op basis van criteria, heeft iedereen het idee dat er echt naar ze word ‘geluisterd’. Probeer hier dan ook in een zo vroeg mogelijk stadium al mee te beginnen. Segmenteer op zaken als:

 • Gedrag
 • Aankoopgeschiedenis
 • Geografische locatie
 • Engagement

Hiermee creëer je binnen een mum van tijd berichten die nauw aansluiten op de interesses en behoeften van elk segment. Uiteindelijk leidt dit tot de grootste kans op een conversie.

Gerichte communicatie verhoogt de efficiëntie van je campagnes door beter gebruik te maken van je marketingbudget.

Denk eraan om regelmatig je segmentatiecriteria te herzien en aan te passen op basis van nieuwe gegevens en inzichten om ervoor te zorgen dat je communicatie zo effectief mogelijk blijft.

#2: Optimaliseer voor mobiele apparaten

Met een steeds groeiend aantal mensen dat e-mails op mobiele apparaten leest, is het essentieel om je e-mails te optimaliseren voor het mobiele scherm.

Dit betekent onder andere het ontwerpen van e-mails die:

 • Er goed uitzien en functioneel zijn op kleinere schermen
 • Duidelijke en beknopte inhoud tonen
 • Grote knoppen voor call-to-action (CTA) hebben
 • Voldoende ruimte tussen links om ‘per ongeluk clicks’ te voorkomen

Een mobielvriendelijk ontwerp zorgt voor een betere gebruikerservaring, zodat de kans toeneemt dat een ontvanger van je e-mail actie onderneemt.

Gebruik responsieve e-mailontwerpen die zich automatisch aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat. Test je e-mails op verschillende apparaten om ervoor te zorgen dat ze altijd perfect worden weergegeven.

#3: Voer A/B-tests uit

A/B-testen (split-testen) is een hele geschikte methode om verschillende aspecten van je e-mailcampagnes te optimaliseren.

Door twee versies van je e-mail te versturen, elk met één variabel element (zoals de onderwerpregel, CTA, afbeeldingen of inhoud) bepaal je heel snel welke versie beter presteert op basis van open- en klikpercentages of conversies.

Deze inzichten stellen je in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen en je e-mailmarketingstrategie voortdurend te verfijnen voor betere resultaten.

Begin met het testen van één element tegelijk om duidelijk te identificeren wat de impact is op de prestaties van je campagne. Gebruik deze resultaten vervolgens om toekomstige e-mails te optimaliseren.

#4: Personaliseer je berichten

Met personalisatie doelen we echt op meer dan alleen het invoegen van de naam van de ontvanger in de e-mail.

Het draait puur om het creëren van inhoud waarbij het voelt alsof deze specifiek voor die persoon is geschreven. Bijvoorbeeld op basis van hun eerdere interacties met je merk, hun voorkeuren en hun gedrag.

Geavanceerde personalisatie houdt bijvoorbeeld in dat je:

 • Aanbevelingen doet op basis van eerdere aankopen
 • Inhoud aanbiedt die aansluit bij hun interesses
 • Verjaardagsberichten stuurt

Personalisatie verhoogt (opnieuw) de relevantie van je berichten, versterkt de relatie met je ontvangers en verhoogt de kans op conversie. Het is daarom absoluut de moeite waard om hier net even wat extra aandacht aan te besteden!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!