Je eigen website maken met Systeme.io

Nu het hele leven zich in toenemende mate digitaal afspeelt, is een eigen website maken niet langer een overbodige luxe. Sterker nog, in het digitale tijdperk waarin we momenteel leven, is het bouwen van je eigen website meer en meer een must geworden. Ook omdat het niet langer alleen een privilege voor tech-guru’s en softwareontwikkelaars is.

Dankzij de (recente) opkomst van gebruiksvriendelijke platforms zoals Systeme.io, ligt je droom om een eigen website te bouwen nu volledig binnen handbereik. En daarmee bedoelen we ook echt voor iedereen, ongeacht of je wel of geen technische vaardigheden of ervaring hebt.

Maar wat maakt Systeme.io zo speciaal en hoe gaat het je helpen op jouw pad richting online succes?

Bij deze duiken we dieper in de wereld van Systeme.io, een tool die in alle opzichten de complexiteit van het bouwen en beheren van een website weet te verminderen.

We kijken naar hoe dit platform je gaat helpen om jouw digitale voetafdruk te vergroten, je specifieke doelgroep te bereiken en daarmee jouw bedrijf gaat laten groeien. En dit alles zonder dat je een klein fortuin kwijt bent aan websiteontwikkelaars of dure software.

Ben je klaar er klaar voor om een grote stap te zetten richting een eigen website? Lees dan snel verder!

Hoe werkt een eigen website bouwen?

Het bouwen van je eigen website is een spannende onderneming, die uit verschillende cruciale stappen bestaat. Om je daarom goed op weg te helpen, is het handig om allereest uit te pluizen wat deze stappen nu globaal inhouden.

Zo krijg je direct een duidelijk beeld van wat er schuil gaat achter het creëren van een online presence anno nu. Aan de hand van een algemeen overzicht van deze stappen, ben je later beter in staat om op de juiste manier van start te gaan:

Stap #1: Je strategie bepalen

Het begint allemaal met het bepalen van je specifieke strategie.

Voordat iemand de eerste regel met code schrijft, is het van cruciaal belang om te bepalen wat het doel van de website gaat zijn. Je hebt dan vanaf moment één een bepaalde richting waar je naartoe werkt.

Zo zijn er in de praktijk bijvoorbeeld heel wat verschillende redenen om een eigen website te bouwen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • E-commerce (iets verkopen)
 • Het genereren van leads
 • Educatieve doeleinden
 • Entertainment

Het definiëren van dit doel legt daarmee de basis voor het nemen van alle daaropvolgende beslissingen.

Let erop dat het bepalen van je doelgroep hier ook een belangrijk onderdeel van is. Je moet weten wie je wilt bereiken om vervolgens effectief te communiceren. Denk qua doelgroep aan zaken als:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Interesses

Vervolgens is het plannen van de structuur van je site belangrijk. Welke pagina’s zijn essentieel om precies jouw doelgroep te bereiken? Hoe navigeert een gebruiker op de meest natuurlijke wijze door de site?

Tijdens stap 1 is er aardig wat denkwerk vereist, waarin je het perspectief van je uiteindelijke gebruiker zoveel mogelijk aanneemt.

In deze voorbereidende fase zet je de toon voor je project, wat helpt bij het creëren van een gestroomlijnde, doelgerichte website.

Stap #2: Domeinnaam en hosting kiezen

De keuze van een domeinnaam en hostingprovider is de volgende cruciale stap.

Een domeinnaam moet niet alleen reflecteren wat je doet, maar ook gemakkelijk te onthouden en in te typen zijn.

Denk aan korte namen die direct de essentie van je merk of missie perfect weten te omschrijven. Zo weten mensen meteen waar ze aan toe zijn wanneer ze de naam van je merk en/of website horen.

Bij het kiezen van een hostingprovider zijn er enkele factoren extra belangrijk. Hou daarom altijd rekening met:

 • Snelheid
 • Betrouwbaarheid
 • Klantenservice
 • Ondersteuning voor bepaalde databases of programmeertalen
 • Mogelijkheid tot het opschalen naarmate je site groeit

Het zorgvuldig selecteren van deze fundamentele elementen zorgt voor een solide fundament voor iedere website.

Handig om alvast te weten is dat een alles-in-1 platform als Systeme.io veel van deze zorgen voor je uit handen neemt. Hier komen we uiteraard later uitgebreid op terug!

Stap #3: Website ontwerpen

Tijdens de derde stap draait alles om het daadwerkelijke bouwen van je site.

Dit is dan ook het punt waarop je bijvoorbeeld kiest voor een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress. Dergelijke CMS-opties bieden over het algemeen een scala aan thema’s en plugins.

Echter is het ook nog steeds mogelijk om een website helemaal vanaf de basis op te bouwen, met programmeertalen als:

 • HTML
 • CSS
 • JavaScript

Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Hou er daarbij rekening mee dat een ultiem ontwerp aan de ene kant visueel aantrekkelijk is, maar aan de andere kant ook maximaal gebruiksvriendelijk.

Speciale aandacht gaat vervolgens uit naar een responsief design. Dit is een design dat zich aanpast aan verschillende schermformaten, wat een absolute must is in het huidige digitale tijdperk. Veel mensen gaan een website namelijk bezoeken op een smartphone of een tablet.

Stap #4: Content creëren

Staat de basis van de website als een huis? Dan is het tijd om de website te gaan vullen. Het moet immers wel zo zijn dat mensen een reden hebben om op je website te klikken en vervolgens ook op de website aanwezig blijven.

Met de structuur en het ontwerp op zijn plaats, is het dus hoog tijd om de content te creëren.

De beste mogelijke content voldoet aan de volgende eisen. Het is:

 • Informatief
 • Aantrekkelijk om te lezen
 • Relevant voor je doelgroep

Daarbij is het niet zo dat het hier alleen om tekst gaat. Je moet echt een stap verder denken, met zaken als:

 • Afbeeldingen
 • Video’s
 • Infographics
 • Overige multimedia-opties

Er zijn simpelweg talloze manieren om de boodschap die je probeert over te brengen nog verder te versterken.

SEO-optimalisatie van je content is vervolgens essentieel om de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Dit houdt in dat je onderzoek doet naar relevante zoekwoorden, deze strategisch in je content verwerkt en zorgt voor geoptimaliseerde meta-tags en beschrijvingen.

Stap #5: Testen (& publiceren)

Voordat je website live gaat, is het belangrijk om deze nog even uitgebreid te testen.

In de fase doet een websiteontwikkelaar:

 • Functionaliteitstests
 • Gebruiksvriendelijkheidstests
 • Compatibiliteitstest

Na het uitvoeren van succesvolle tests en eventuele aanpassingen, is het moment daar om de website publiceren. Dit is echter niet het punt waarop je vervolgens nergens meer aan hoeft te denken.

Een eigen website bouwen, vereist na de publicatie nog altijd continu onderhoud. Hou bijvoorbeeld rekening met:

 • Het updaten van je content
 • Het monitoren van prestaties
 • Het implementeren van beveiligingsupdates

Door je websiteverkeer en het bijbehorende gebruikersgedrag regelmatig te analyseren, kom je tot inzichten die je kunt gebruiken om je website verder te optimaliseren.

Waarom zelf een website maken?

Nu je grofweg op de hoogte bent van wat er allemaal komt kijken bij een website bouwen, is het tijd om ons meer specifiek te richten op zelf een website maken.

Het is inmiddels een feit dat steeds meer mensen voor deze route kiezen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Waarom is zelf een website maken zo’n goede optie?

Laten we de belangrijkste redenen er meteen even bij pakken:

 • Volledige controle: Wanneer je zelf een website bouwt, heb je de volledige controle over elk onderdeel van je website, van het initiële ontwerp tot aan alle (nieuwe) functionaliteiten. Deze autonomie stelt je in staat om elk detail aan te passen aan je specifieke behoeften en voorkeuren. In tegenstelling tot wanneer je het bouwen van de website uitbesteedt aan een ander, kun je bij het zelf bouwen direct ingrijpen en wijzigingen doorvoeren. Dit zonder dat je hoeft te wachten op en moet betalen voor externe ontwikkelaars. Deze vorm van flexibiliteit is tegenwoordig vrij belangrijk in de snel veranderende digitale wereld. Door namelijk snel te reageren op nieuwe trends of gebruikersfeedback ga je een aanzienlijk concurrentievoordeel behalen.
 • Het bespaart kosten: Een tweede reden is dat het zelf bouwen van je website over het algemeen een heel stuk goedkoper is dan het uitbesteden van het project. Professionele webdesign- en ontwikkelingsservices zijn duur, vooral voor op maat gemaakte oplossingen. Steek je echter zelf de handen uit de mouwen en/of gebruik je een alles-in-1 platform als Systeme.io? Dan bespaar je fors op arbeidskosten en heb je alleen te maken met directe kosten, zoals hosting en domeinregistratie. Bovendien is het dankzij de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke websitebouwers en CMS-platformen toch mogelijk om zonder uitgebreide technische kennis een professioneel ogende website te bouwen. Deze besparingen kun je vervolgens weer investeren in andere belangrijke gebieden van je bedrijf of project.
 • Je eigen skills ontwikkelen: Het zelf bouwen van je website biedt een uitstekende gelegenheid om waardevolle digitale vaardigheden te ontwikkelen. Door het volledige proces van A tot Z te doorlopen, leer je over webdesign, UX/UI-principes, SEO, contentmanagement en misschien zelfs de basis van programmeren. Deze kennis is nuttig voor het beheren en optimaliseren van je eigen website én biedt ook voordelen in andere aspecten van je carrière of bedrijf. In ons huidige digitale tijdperk zijn deze skills zeer gewild en helpen ze je mogelijk om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt.
 • Persoonlijke voldoening: Tot slot kan het zelf bouwen van je website een project zijn dat bijzonder veel persoonlijke voldoening oplevert. Door met niks te beginnen en vervolgens een volledig functionerende online website te creëren, bezorg je jezelf een gevoel van prestatie en trots. Deze persoonlijke betrokkenheid leidt over het algemeen ook tot een sterkere band met je project of bedrijf. Dit omdat je ieder onderdeel van de website zelf hebt bedacht en gerealiseerd. Door bovendien zo nauw betrokken te zijn bij het bouwen en samenstellen van de website, zorg je automatisch voor een beter begrip van hoe alles werkt, wat het beheer en de toekomstige uitbreiding van je website vergemakkelijkt.

Daarmee zijn er aardig wat redenen om dus zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een website. Maar wat maakt Systeme.io nu zo speciaal als platform om hierbij te gebruiken?

Waarom je eigen website maken met Systeme.io?

Dat Systeme.io sinds kort een optie biedt om je eigen website te maken, is voor veel (online) ondernemers een geschenk uit de hemel. Er zijn namelijk talloze redenen waarom dit je leven makkelijker gaat maken.

We lopen ze opnieuw één voor één met je langs, zodat je een zo volledig mogelijk beeld krijgt:

#1: Alles-in-1 platform

Allereerst is Systeme.io dus een alles-in-1 platform. Ze bundelen cruciale online marketing- en verkoopmechanismen om je een volledig pakket aan te bieden. Zo ga je heel makkelijk een website bouwen, e-mailcampagnes opzetten, verkoopfunnels creëren en zelfs online cursussen maken.

Wat wil je nog meer?

Dit alles maakt het mogelijk om verschillende facetten van een online business te stroomlijnen en met elkaar te integreren onder één dak. Zo ga je waardevolle tijd en moeite besparen, die je anders kwijt zou zijn aan het navigeren tussen allerlei verschillende tools.

#2: Geen kennis van coderen vereist

Een tweede groot voordeel is dat je precies 0 kennis van coderen nodig hebt om heel snel zelf een website te maken met Systeme.io.

Zo komt dit platform bijvoorbeeld met een hele handige drag-and-drop interface, die je als gebruikers zonder programmeerkennis helpt om toch een visueel aantrekkelijke en functionele website te creëren.

Alle verschillende elementen van een website creëer je met een paar muisklikken en sleep je vervolgens naar de gewenste locatie. Veel makkelijker dan dat gaat het niet worden. Dit is dan ook hét moment om zelf toe te slaan!

#3: Enorme kostenbesparing

Alsof de eerdere voordelen nog niet genoeg zijn, komt Systeme.io nog met een extra klapper; uiterst goedkope (zelfs een gratis) abonnementsopties.

Zo heb je al gratis toegang tot essentiële functies en vervolgens de mogelijkheid om te upgraden voor meer geavanceerde mogelijkheden.

Wanneer je echt serieus interesse hebt om in ontwikkelen van een online aanwezigheid, is het dus heel makkelijk om hierbij een passend abonnement uit te zoeken.

#4: Automatiseringsopties voor marketing

Zoals we eerder al kort aangaven, zijn er uitgebreide mogelijkheden bij een alles-in-1 platform als Systeme.io.

Wat hierbij in het bijzonder opvalt, is de optie tot het automatiseren van talloze online marketingactiviteiten.

Kies bijvoorbeeld voor het automatiseren van je e-mailmarketing of het overtuigen van leads om in te schrijven voor je online cursus. Ook nu geldt weer; de mogelijkheden zijn nagenoeg oneindig!

#5: Toegang tot service én community

Tot slot is toegang tot een actieve community en ondersteuning via diverse kanalen vaak cruciaal voor het succesvol oplossen van technische problemen en het krijgen van advies op maat.

Een sterke community biedt ondersteuning en doet ook dienst als bron van inspiratie en samenwerking. Er zijn voldoende gelijkgestemden te vinden bij Systeme.io!

Je eigen website bouwen met Systeme.io: Een stappenplan

Je eigen website bouwen klinkt misschien als een enorm project waar je tegenop kijkt.

Aan de hand van de juiste tools en een helder stappenplan transformeer je het echter heel snel tot een haalbare en zelfs leuke onderneming.

Met een platform als Systeme.io ga je het gehele proces van A tot Z enorm vereenvoudigen. Ze bieden jou als gebruiker namelijk specifiek een alles-in-1 oplossing die de technische barrières wegneemt.

Wil je dus een online onderneming starten, je persoonlijke merk vergroten of zoek je simpelweg een platform om je creativiteit te delen? Dan ga je deze doelen met Systeme.io binnen een mum van tijd bereiken.

We begeleiden je bij deze langs alle stappen die nodig zijn om je website van de grond te krijgen:

Stap 1: Abonnement kiezen

Begin je avontuur op Systeme.io door een abonnement te kiezen en een account aan te maken. Je hebt de keuze uit verschillende abonnementen, van een gratis basisoptie tot meer geavanceerde betaalde pakketten met extra functies. Kies het abonnement dat overeenkomt met je huidige behoeften én de vrijheid om later te upgraden wanneer je bedrijf begint te groeien.

Stap #2: Selecteer een template

Duik vervolgens in de websitebouwen in de bibliotheek met vooraf ontworpen templates.

Deze zijn geoptimaliseerd voor diverse niches en doeleinden, zoals:

 • Blogs
 • E-commerce
 • Persoonlijke portfolio’s

Kies een ontwerp dat aansluit op je visie en de boodschap die je wilt overbrengen.

Stap #3: Optimaliseer je template

Met de drag-and-drop editor pas je je gekozen template gemakkelijk aan.

Voeg persoonlijke elementen toe zoals:

 • Persoonlijke teksten
 • Unieke afbeeldingen
 • Overtuigende video’s

Dit alles gaat helpen om je site uniek te maken. Experimenteer met lay-outs en kleurenopties tot je tevreden bent met het resultaat.

Stap #4: Verzorg de websitestructuur

Structuur vervolgens je website door te bepalen welke pagina’s nodig zijn.

Voeg pagina’s toe zoals:

 • Over ons
 • Diensten
 • Contact

Let erop dat het menu duidelijk zichtbaar is en alles bevat om bezoekers makkelijk door je website te laten navigeren!

Stap #5: Voeg extra functionaliteiten toe

Breid je website vervolgens uit met allerlei extra functionaliteiten, die specifiek bijdragen aan het bereiken van je persoonlijke doelen. Denk bij deze stap aan het toevoegen van:

 • E-mail aanmeldformulieren
 • Integratie van sociale media kanalen
 • Verkoopfunnels
 • Online cursussen

En zo zijn er nog veel meer opties.

Deze tools gaan helpen om de kans op interactie met bezoekers te vergroten en toe te werken naar het behalen van meer conversies.

Stap #6: Integreer andere marketing tools van Systeme.io

Een belangrijke tussenstap is vervolgens het benutten van de kracht van ingebouwde marketingtools.

Zet bijvoorbeeld je e-mailcampagnes op, optimaliseer je website voor zoekmachines (SEO) en voeg een blog toe om je bereik te vergroten en je doelgroep effectief te bereiken.

Stap #7: Publiceren

Na het optimaliseren van je website is het tijd om deze met één simpele muisklik te publiceren.

Je website is nu live.

Gebruik vervolgens analysetools om inzicht te krijgen in het verkeer, het gedrag van bezoekers en de effectiviteit van je marketingcampagnes.

Pas op basis van deze gegevens je strategieën aan om de prestaties van je site continu te verbeteren.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Handige tips bij zelf een website maken

Zelf een website maken, biedt dus talloze mogelijkheden. Echter komen er ook wel aardig wat uitdagingen bij kijken.

Om je te helpen deze uitdagingen aan te gaan en een succesvolle website te creëren, hebben we enkele cruciale tips verzameld.

Deze informatie bevat essentiële inzichten die vaak over het hoofd worden gezien door beginners, maar in de praktijk van onschatbare waarde zijn. We hebben het dan over:

Een responsief design creëren

Tegenwoordig zit vooral de jeugd steeds vaker op mobiele apparaten wanneer ze een website bezoeken. Hierdoor is een mobiel responsieve website geen luxe, maar een noodzaak.

Een responsief design past zich automatisch aan de schermgrootte van het gebruikte apparaat aan, waardoor je content op smartphones, tablets én computers optimaal wordt weergegeven.

Dit zorgt bovendien niet alleen voor een verbeterde gebruikerservaring, maar heeft ook een positief effect op je SEO-ranking. Zoekmachines als Google geven mobielvriendelijke websites namelijk voorrang in de zoekresultaten.

Test je website regelmatig op verschillende apparaten en browsers, zodat je zeker weet dat je geen potentiële klanten verliest door technische tekortkomingen.

De laadsnelheid optimaliseren

Vervolgens is ook een snelle website essentieel voor het vasthouden van de aandacht van bezoekers.

Lange laadtijden werken frustrerend en leiden tot een hoge ‘bounce rate’. Dit houdt in dat bezoekers je website te snel weer verlaten.

Optimaliseer afbeeldingen door compressietools te gebruiken en minimaliseer het gebruik van zware JavaScript-bestanden.

Probeer ook lazy loading te implementeren, waarbij elementen pas worden geladen wanneer ze nodig zijn.

Duidelijke Call-to-Action’s (CTA) toevoegen

Een overtuigende CTA moedigt bezoekers aan om tot (een voor jou gewenste) actie over te gaan. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn:

 • Inschrijven op een nieuwsbrief
 • Het downloaden van een e-book
 • Een aankoop doen

Een effectieve CTA is visueel opvallend, met een duidelijke boodschap die aangeeft wat de bezoeker mag verwachten.

Test verschillende formuleringen, posities en kleuren om te zien wat het beste werkt voor jouw website. Het optimaliseren van je CTA’s heeft eigenlijk altijd wel een significante impact op conversieratio’s.

SEO maximaliseren

Tot slot is SEO cruciaal voor het verhogen van de zichtbaarheid van je website.

Begin met een grondig zoekwoordenonderzoek om te begrijpen hoe je doelgroep zoekt naar de producten of diensten die jij aanbiedt.

Implementeer deze zoekwoorden vervolgens zo strategisch mogelijk in je titels, headers en content. Let er daarbij op dat je het niet overdrijft en de zoekwoorden begint te spammen. Dit werkt averechts.

Zorg bovendien voor een logische website-indeling en optimaliseer je meta-descripties om klikken vanuit de zoekresultaten te maximaliseren.

Na verloop van tijd is het zinvol om aandacht te hebben voor backlinks van betrouwbare sites binnen jouw domein. Deze versterken namelijk de autoriteit van je website en daarmee de ranking.

SEO is niet iets dat je één keer doet, maar een voortdurend proces. Blijf dus op de hoogte van de laatste trends en updates van de algoritmes.

Wacht niet langer dan nodig is en begin vandaag nog met het zelf bouwen van een website met Systeme.io!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!