Een affiliate programma starten met Systeme.io

In de wereld van digitale marketing blijven innovaties elkaar snel opvolgen. Een van de meer recente ‘ontdekkingen’ op dit vlak is het affiliate programma geweest. Ondernemers, kleine bedrijven en nu ook grote bedrijven zien heel goed in dat er veel uit het opbouwen van een eigen affiliate netwerk te halen valt.

Het is niet voor niets dat bekende bedrijven als Amazon, Bol.com en Zalando hier momenteel gebruik van maken.

Deze marketingstrategie maakt het mogelijk voor bedrijven van elk formaat om hun bereik te vergroten, zonder daarbij eerst in reclame te moeten investeren. Maar wat houdt een affiliate programma precies in? En hoe ben je als ondernemer ook zelf in staat om hier van te profiteren?

Bij deze gaan we dieper in op de verschillende functionaliteiten en voordelen van het starten van een eigen affiliate netwerk met Systeme.io. Dit platform is namelijk niet voor niets speciaal ontworpen om dit proces zo makkelijk mogelijk te maken.

Ben je dus een beginner in digitale marketing of mag je jezelf intussen al een ware, ervaren marketeer noemen? Dan ga je hoe dan ook veel hebben aan deze relatief nieuwe optie!

Wat houdt een affiliate programma in?

Een affiliate programma is als het ware een samenwerkingsverband waarbij de ene partij (de affiliate) de producten of diensten van de andere partij (de aanbieder van producten of diensten) promoot in ruil voor commissie op de gegenereerde verkopen.

Dit model is vooral in de e-commerce sector enorm populair geworden, omdat het bedrijven in staat stelt hun verkoopnetwerk uit te breiden, zonder dat het daarbij direct nodig is om meer personeel in dienst te nemen.

Aanbieders als Amazon, Bol.com en Zalando betalen je dus een commissie uit wanneer je via jouw website, social media kanaal of andere manier van promoten een verkoop weet te genereren.

Bouw je zelf een affiliate netwerk op? Dan creëer je als het ware een heel leger aan promoters die voor jou aan de slag gaan.

Een affiliate programma opzetten en beheren bestaat al met al uit de volgende onderdelen:

Creëren van affiliate links

Het creëren van effectieve affiliate links is een belangrijk fundament van elk succesvol affiliate programma.

Systeme.io biedt gebruikers de mogelijkheid om unieke, traceerbare links te genereren die affiliates gebruiken om verkeer naar jouw website toe te leiden. Deze links bevatten specifieke identifiers die elke klik registreren en toewijzen aan de juiste affiliate. Dit is essentieel om te zorgen voor transparante tracking en het eerlijk uitbetalen van de bijbehorende commissie(s).

Bovendien maakt Systeme.io het mogelijk om deze links te personaliseren voor verschillende campagnes of producten. Zodoende zijn affiliates in staat om hun marketinginspanningen aan te passen aan verschillende doelgroepen.

Deze aanpak helpt om de specifieke prestaties gedetailleerder te volgen en stimuleert tegelijkertijd ook de creativiteit en strategische inspanningen van affiliates.

Het resultaat hiervan? Hogere conversieratio’s en hogere verkoopaantallen!

Beheren van commissies

Daarnaast is het ook belangrijk om commissies te beheren wanneer je een affiliate netwerk gaat opzetten.

Het beheer van commissies binnen een affiliate programma vraagt om nauwkeurigheid en flexibiliteit. Dit zijn precies aspecten waar Systeme.io sterk in uitblinkt.

Het platform stelt je als adverteerder in staat om uiteenlopende commissiestructuren in te stellen (bijv. vaste bedragen per verkoop of een percentage van de transactiewaarde).

Deze instellingen kun je per product of dienst aanpassen, waardoor je als ondernemer de controle behoudt over de marges.

Systeme.io faciliteert verder nog het proces van het vaststellen van een minimale waarde voor uitbetalingen. Dit helpt bij het beheersen van de cashflow en het verminderen van administratieve lasten. Door deze flexibiliteit ben je als ondernemer of (klein) bedrijf in staat om je affiliate programma’s nauwkeurig af te stemmen op je specifieke zakelijke behoeften en doelen.

Uitbetalen van commissies

Dan is er het uitbetalen van commissies. Ook dit mag je met een affiliate programma natuurlijk niet over het hoofd zien.

Het tijdig en correct uitbetalen van commissies is cruciaal voor het behoud van een optimale relatie met je affiliates. Het handige is dan dat Systeme.io dit proces volledig automatiseert, waardoor je onnodige fouten voorkomt en kiest voor optimale efficiëntie.

Dit platform ondersteunt diverse betalingsmethoden en valutaopties, waardoor het gemakkelijk is voor affiliates over de hele wereld om hun inkomsten te ontvangen.

Systeme.io stelt bovendien ook aanpasbare betalingsdrempels in, zodat je zelf kunt bepalen wanneer de uitbetaling plaatsvindt. Dit is dan dus gebaseerd op het bereiken van een specifiek commissiebedrag.

Deze aanpak vermindert de administratieve lasten waar je zelf mee te maken krijgt, terwijl het cashflowbeheer ook nog eens sterk vereenvoudigt. Het is dé manier om de tevredenheid en loyaliteit van je affiliates te maximaliseren. Iedereen houdt er namelijk van om de zekerheid te hebben dat ze na gedane arbeid gewoon betaald krijgen!

Tracking en analyse

Tot slot blijft dan nog de tracking en analyse over.

Effectieve tracking en analyse zijn essentieel voor het optimaliseren van je affiliate marketingstrategieën. Systeme.io biedt uitgebreide trackingtools die real-time data leveren. Bijvoorbeeld over de hoeveelheid:

 • Klikken
 • Conversies
 • Commissies

Deze informatie is cruciaal voor het meten van de ROI van alle affiliate inspanningen en om beter geïnformeerde beslissingen over je campagnes te maken.

Dankzij geavanceerde analytische opties ga je als gebruiker gedetailleerde rapporten genereren die inzicht geven in de prestaties van individuele affiliates of campagnes. Zo draagt dit direct bij aan het identificeren van succesvolle strategieën én gebieden waarop verbetering nodig is.

Deze data-gedreven benadering is helemaal van deze tijd. Het maakt het voor adverteerders mogelijk voor adverteerders om:

 • De marketingtactieken te optimaliseren
 • De betrokkenheid van affiliates te vergroten
 • Meer verkeer en verkopen te genereren

Wat zijn de voordelen van een eigen affiliate netwerk opstarten?

Uiteindelijk kies je er pas voor om daadwerkelijk een eigen affiliate netwerk op te starten wanneer je volledig overtuigd bent van de voordelen hiervan. Met die gedachte in het achterhoofd vinden we het dan ook erg belangrijk om je verder in te lichten over de specifieke voordelen van een eigen affiliate netwerk opstarten. Want waarom gebeurt dit nu eigenlijk steeds vaker?

In de basis gaat het dan om 5 grote voordelen die ervoor zorgen dat meer en meer ondernemers en kleine bedrijven de stap durven te zetten. We hebben het dan over:

#1: Je bespaart marketingkosten

Een van de grootste voordelen van een affiliate programma is de aanzienlijke besparing op marketingkosten.

Traditionele advertentiemethoden (bijv. betaalde media of inkoop van advertentieruimte) zijn over het algemeen vrij duur. Zeker wanneer je nog ‘slechts’ een zelfstandige ondernemer, klein bedrijven of startup bent.

Met een affiliate programma betaal je alleen commissie wanneer het ook daadwerkelijk lukt om een verkoop te maken. Met andere woorden; je maakt vooraf nooit kosten.

Dit betekent dat je automatisch elk onderdeel van je marketingbudget besteedt aan resultaten die direct bijdragen aan je omzet.

Bovendien vermindert het werken met affiliates de behoefte aan grotere, risicovolle investeringen (bijv. uitgebreide marketingcampagnes). Het is mogelijk om je marketinguitgaven te optimaliseren door alleen te betalen voor prestaties. Dit gaat je ROI verbeteren en onnodige uitgaven besparen.

Dit model is bijzonder kosteneffectief en legt een directe link tussen marketingkosten en hogere verkoopaantallen.

#2: Je vergroot je bereik

Een tweede voordeel is het feit dat je hiermee je bereik gaat vergroten.

Affiliate marketing stelt je namelijk in staat om je bereik flink te vergroten door te profiteren van de netwerken van je affiliates.

Deze affiliates zijn vaak:

 • Bloggers
 • Influencers
 • Online bedrijven

Wat ze met elkaar in gemeen hebben? Een bepaalde hoeveelheid (vaste) volgers.

Door samen te werken met deze partners, ga je je producten en diensten voorstellen aan een nieuw publiek dat anders moeilijk te bereiken zou zijn.

Dit netwerk is over het algemeen bijzonder divers. Zo loopt het uiteen van de meer niche communities tot de echt brede demografische groepen. Uiteraard is dit afhankelijk van het specifieke type en het bereik van je affiliates.

Het is de manier om je (online) zichtbaarheid uit te breiden en zodoende voor meer organische groei van je totale klantenbestand te zorgen. Dit is net wat makkelijker door op deze manier vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten die de aanbevelingen van hun vertrouwde bronnen volgen.

#3: Zorgt voor flexibiliteit in je marketing

Verder zorgt het ook voor flexibiliteit in je marketinginspanningen.

Het gebruik van een affiliate programma biedt zelfs een ongeëvenaarde flexibiliteit in marketing.

Dit heeft alles te maken met het feit dat je van alles kunt uitproberen. Denk dan aan verschillende soorten:

 • Campagnes
 • Aanbiedingen
 • Promotiemateriaal

Dit alles zonder dat daarbij dus vooraf betalingen hoeft te doen.

Affiliates zijn over het algemeen bereid om verschillende marketingstrategieën uit te testen, wat jou de mogelijkheid biedt om te zien wat het beste werkt voor je doelgroep. En dat zonder de grote financiële risico’s.

Deze strategieën zijn bovendien snel aan te passen op basis van prestatieanalyses. Dit betekent dat je in real-time in staat bent om hiervan te leren en de gewenste wijzigingen door te voeren.

Zo ga je de effectiviteit van je marketinginspanningen verbeteren en kies je voor een flexibele benadering in een snel veranderende markt.

#4: Je verbetert je SEO

Vervolgens gaat het gebruik van affiliates indirect bijdragen aan het verbetering van je zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Wanneer affiliates namelijk content creëren die linkt naar jouw website, genereer je hiermee backlinks. In de praktijk zijn deze een cruciale factor om hoog in de rankings van zoekmachines op te duiken. Hoe meer kwalitatieve backlinks naar jouw website leiden, hoe betrouwbaarder en relevanter jouw website lijkt voor bijvoorbeeld Google.

Al met al gaat dit zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten, waardoor er meer organisch verkeer binnenkomt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de specifiek gecreëerde content van je affiliates die helpen om rijke, relevante trefwoorden te verspreiden.

#5: Betalingen op basis van prestatie

Tot slot betaal je met een affiliate programma dus op basis van prestaties.

En dit prestatiemodel van affiliate marketing minimaliseert financiële risico’s aanzienlijk. Zoals we eerder al kort bespraken; Je betaalt pas iets bij succesvolle transacties. Dit houdt in dat je investeringen direct gekoppeld zijn aan je verkoopresultaten.

Hiermee voorkom je de gokfactor die vaak toch van toepassing is bij andere marketingstrategieën. Je maakt dan vooraf al kosten, zonder dat er daarbij een garantie is op succes.

Met betalingen op basis van prestatie weet je zeker dat je marketingbudget effectief wordt ingezet, aangezien elke uitgegeven euro bijdraagt aan directe omzet.

Dit systeem biedt ook motivatie voor je affiliates om hoogwaardige leads te genereren, aangezien hun inkomen afhangt van het converteren van prospects tot betalende klanten.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Waarom een affiliate programma beheren met Systeme.io?

Intussen ben je waarschijnlijk wel aardig overtuigd van de voordelen van het starten van een eigen affiliate netwerk. Echter is het dan meteen tijd voor de volgende stap. Hoe ga je dit doen?

Bij deze gaan we dieper in op de redenen om voor Systeme.io te kiezen bij het opzetten van je eigen affiliate programma. Hier zijn namelijk aardig wat redenen voor. Laten we ze één voor één bekijken:

 • Zeer gebruiksvriendelijk: Systeme.io is specifiek ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor het een ideaal platform is voor zowel beginnende als ook ervaren marketeers. Zelfs gebruikers zonder technische achtergrond gaan heel makkelijk een volledig functioneel affiliate programma opzetten en beheren. Het platform beschikt over een intuïtieve interface en een gebruiksvriendelijke drag-and-drop editor, die het beheren van campagnes, het aanpassen van webpagina’s en het opzetten van verkoopfunnels supersimpel maakt. Zo is het heel makkelijk om snel alles onder de knie te krijgen en al op de korte termijn effectieve marketingstrategieën te implementeren.
 • Alles-in-één platform: Systeme.io combineert verder meerdere functies en tools in één platform. Dit maakt het beheren van je affiliate programma opnieuw een heel stuk makkelijker. Het integreert e-mailmarketing, leadgeneratie, betalingsverwerking en nog veel meer op één locatie. Je hebt hierbij dus geen verschillende softwareoplossingen nodig, waartussen je dan zou moeten schakelen. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd én geld. Je hoeft namelijk ook geen afzonderlijke abonnementen voor verschillende tools meer aan te schaffen. Al met al kies je zo voor een naadloze ervaring waarbij alle noodzakelijke beschikbaar zijn binnen één overzichtelijk systeem.
 • Real-time tracking en analytics: Met de geavanceerde trackingmogelijkheden en analytische functies van Systeme.io ga je de activiteiten van je affiliates in real-time volgen. Dit levert cruciale inzichten op, zoals welke marketingstrategieën het meest effectief zijn, welke affiliates het best presteren en hoe de interacties met klanten over het algemeen plaatsvinden. Deze gegevens zijn essentieel voor het snel nemen van onderbouwde beslissingen en helpen bij het optimaliseren van je marketingaanpak. Het is dé manier om de meest efficiëntie en effectiviteit marketingcampagnes te ontwerpen!
 • Flexibele commissiestructuren: Systeme.io biedt verder dus ook de mogelijkheid om diverse commissiemodellen vrij makkelijk in te stellen. Dit varieert van vaste bedragen per verkoop tot uitbetalingen op basis van een percentage. Deze flexibiliteit stelt je in staat om je affiliate programma beter af te stemmen op je bedrijfsmodel en specifieke doelstellingen. Met het naar je eigen voorkeur aanpassen van commissiestructuren verhoog je de motivatie bij je affiliates en creëer je in één klap een transparant beloningssysteem dat het fundament vormt voor langdurige samenwerkingsverbanden.
 • Uitgebreide support en community: De klantenservice van Systeme.io is bijzonder uitgebreid en responsief. Zo is er altijd de optie tot professionele ondersteuning bij eventuele vragen of problemen. Daarnaast profiteer je als gebruiker van dit platform ook van een actieve en betrokken community met gelijkgestemde marketeers en ondernemers. Dit netwerk is een waardevolle bron voor het delen van ervaringen, tips en best practices. De combinatie van deskundige ondersteuning en een zinvolle community maakt Systeme.io een hele bruikbare tool. Met dit platform kies je hoe dan ook voor de gewenste groei van jouw online business.

Zo doe je er dus goed aan om Systeme.io in ieder geval even uit te proberen en zelf te kijken hoe jouw ideale affiliate netwerk eruit komt te zien. Om je daar een handje bij te helpen, bespreken we een uitgebreid stappenplan om dit voor elkaar te krijgen.

Stap voor stap je eigen affiliate netwerk opzetten met Systeme.io

Stap voor stap je eigen affiliate netwerk opzetten is met Systeme.io makkelijker dan het ooit eerder is geweest. Het is dan ook absoluut een aanrader om van dit platform gebruik te maken wanneer je aan dit proces gaat beginnen.

Om direct een duidelijk beeld te vormen van wat hier dan precies bij komt kijken, hebben we het volledige proces stap voor stap voor je op een rijtje gezet. Loop ze één voor één langs en zet binnen een mum van tijd jouw eigen affiliate netwerk op:

 1. Registratie en setup: Begin met jezelf aan te melden op Systeme.io. Kies een van de abonnementsstructuren die op dit moment het beste bij je past. Vergelijk ze met elkaar, zodat je precies weet wat je wel en niet krijgt.
 2. Zet het affiliate programma op: Navigeer vervolgens naar het dashboard. Hier kun je in principe direct starten met het opzetten van je affiliate programma door naar ‘Mijn affiliate programma’ te gaan. In deze sectie configureer je de essentiële instellingen, zoals de commissiepercentages voor je producten en de beschikbare betalingsopties. Dit vormt logischerwijs het fundament van je programma. Zo ga je hier bijvoorbeeld de specifieke regels en voorwaarden instellen die bepalen hoe en wanneer affiliates worden betaald. Een duidelijke en transparante setup helpt bij het voorkomen van verwarring en verhoogt de betrokkenheid en tevredenheid bij je affiliate partners.
 3. Affiliate links genereren: Zodra je de basis van je affiliate programma op orde hebt, ga je verder met het creëren van unieke affiliate links voor je producten of diensten. Deze links zijn cruciaal, omdat ze alle doorverwijzingen naar jouw website traceren en koppelen aan de desbetreffende affiliate. Systeme.io biedt gebruikersvriendelijke tools om deze links snel te genereren en te verspreiden onder je affiliates. Het is zelfs mogelijk om je affiliate programma inclusief links op de marktplaats van Systeme.io te plaatsen. Zo krijgen duizenden affiliaties er in één klap toegang naar. Check altijd even of elke link correct functioneert, zodat je altijd accuraat blijft tracken.
 4. Commissies en uitbetalingen beheren: In deze stap stel je de commissiestructuren in en beheer je de uitbetalingen. Bij affiliate programma’s is het normaal gesproken erg belangrijk om minimale uitbetalingsdrempels vast te stellen. Systeme.io maakt het gelukkig mogelijk om de uitbetalingen te automatiseren. Hiermee waarborg je de consistentie en betrouwbaarheid van alle betalingen. Met een volledig geïntegreerd betaalsysteem ga je je leven een heel stuk makkelijker maken.
 5. Monitoren en optimaliseren: Gebruik de tracking- en analysetools van Systeme.io om de prestaties van je affiliates nauwlettend in de gaten te houden. Deze data gaat je helpen om beter te begrijpen welke marketingstrategieën effectief zijn en welke affiliates het meest bijdragen aan je verkopen. Door deze informatie regelmatig te beoordelen, is het mogelijk om je benadering en adviezen richting affiliates waar nodig aan te passen. Dit leidt dan uiteindelijk weer tot beter geoptimaliseerde campagnes.
 6. Opschalen: Na het boeken van de eerste successen met je affiliate netwerk is het weer tijd voor de volgende stap. Het is dan cruciaal om na te denken over hoe je verder gaat opschalen en uitbreiden. Gebruik Systeme.io om nieuwe functies en hulpmiddelen te implementeren die helpen om je bereik te vergroten. Kies er bijvoorbeeld voor om je programma te promoten binnen de Systeme.io martplaats om meer affiliates aan te trekken. Of door zelf een Youtube-kanaal of Instagram-pagina te beginnen. Veel ondernemers maken een eigen website (via Systeme.io) voor nog meer bereik.

Volg deze stappen nauwkeurig en bouw met Systeme.io binnen no-time jouw affiliate netwerk op!

Start nu jouw eigen affiliate programma

Het opzetten en beheren van een affiliate programma met Systeme.io bied jou als ondernemer de ultieme tool om je marketingstrategieën te versterken en je verkoopbereik uit te breiden. En dit alles zonder ook maar één significante voorafgaande investering te hoeven doen.

Door de gebruiksvriendelijkheid, flexibele commissiestructuren en geïntegreerde tracking- en analysemogelijkheden, maakt Systeme.io het makkelijker dan ooit om een efficiënt en effectief affiliate netwerk op te bouwen.

Bovendien verzekeren de automatiseringsprocessen en het feit dat dit een alles-in-één platform is dat je flink wat tijd en middelen gaat besparen. Allemaal terwijl je de groei van je bedrijf blijft stimuleren.

Systeme.io is dé tool voor het managen van affiliate programma’s én het bereiken van zakelijk succes als gevolg van je digitale marketinginspanningen.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Plaats een reactie

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!