Systeme.io Review: Het beste marketing platform in 2024?

In de dynamische wereld van digitale marketing is het een echte uitdaging om een platform te vinden dat multifunctioneel én gebruiksvriendelijk is.

Ondanks dat waren er de laatste tijd veel positieve geluiden te horen over Systeme.io. Voordat ik er überhaupt een keer mee te maken had gehad, vernam ik al dat het bekend stond als een van de meest moderne alles-in-1 online marketing platforms van 2024. Reden genoeg dus om dit met eigen ogen te bekijken en er een review over te schrijven.

Systeme.io springt er vandaag de dag tussenuit als een echte totaaloplossing, die de complexiteit van online marketing aanzienlijk vermindert. Er komt vaak heel wat bij kijken om een digitaal bedrijf op te zetten. Zeker met het enorme aanbod aan specialistische tools voor allerlei onderdelen van de bedrijfsvoering.

In deze review deel ik mijn persoonlijke ervaring met Systeme.io en hoe ik erachter ben gekomen dat het een onmisbaar hulpmiddel is voor iedereen die actief is binnen digitale marketing, ongeacht je ervaring.

Een website bouwen, een verkoopfunnel opzetten en een volautomatische e-mailcampagne starten; met Systeme.io is het allemaal mogelijk gebleken.

Systeme.io is in veel opzichten dé betrouwbare partner in het huidige digitale landschap. Mijn ervaring bevat vooral positieve feedback, maar ook enkele verbeterpunten.

Al met al ben ik er in ieder geval van overtuigd dat het voor iedere digitale ondernemer of onderneming de moeite waard is om meer over deze tool te weten te komen. Lees daarom snel verder!

Wat is Systeme.io?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om wat meer te weten te komen over deze tool. Want wat houdt Systeme.io nu eigenlijk in?

Systeme.io is een uitgebreid en multifunctioneel platform dat speciaal is ontworpen om in de behoeften van een specifieke doelgroep voorzien. Denk daarbij voornamelijk aan:

 • Digitale ondernemers
 • Marketeers
 • Online coaches

Dit platform biedt een hele reeks aan geïntegreerde tools die essentieel zijn voor het effectief runnen en groeien van een online bedrijf.

Daarbij is er sprake van enkele hoofdaspecten die als het meest belangrijk bekend staan. Het gaat dan om de volgende functionaliteiten:

 • E-mailmarketing campagnes opzetten
 • Verkoopfunnels opzetten
 • Websites bouwen
 • Affiliate programma’s beheren
 • Online cursussen opzetten
 • Bedrijfsonderdelen automatiseren

Daarmee kun je dus direct zien dat de kracht van Systeme.io hem zit in de veelzijdigheid en het feit dat het een alles-in-1 oplossing biedt.

Als gebruiker heb je de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen verschillende functionaliteiten binnen dit platform. Zo is het in theorie mogelijk om binnen 1 dag je e-mails te automatiseren, meerdere landingspagina’s te creëren en een volledige marketingcampagne op te zetten. Om maar een voorbeeld te noemen.

Dit alles gebeurt vanuit één centrale interface.

Hierdoor ben je als gebruiker niet langer afhankelijk van meerdere afzonderlijke tools, wat je een hoop tijd en geld gaat besparen.

Focus op gebruiksvriendelijkheid

De oprichters van Systeme.io zagen in dat er sprake was van een gat in de markt. Er was behoefte aan een veelzijdig, multifunctioneel platform dat tegelijkertijd ook nog eens maximaal gebruiksvriendelijk is. Dit om het zo toegankelijk mogelijk te maken voor een breder publiek.

Een van de sterkste punten van Systeme.io is dan ook de gebruiksvriendelijkheid. Het is speciaal ontworpen met het oog op eenvoud. Zelfs wanneer je totaal geen technische achtergrond hebt, kun je er toch direct mee aan de slag. Handige hulpmiddelen hierbij zijn:

 • Drag-and-drop editors
 • Vooraf ontworpen sjablonen
 • Intuïtieve interface

Stuk voor stuk maken ze het opzetten van professioneel ogende websites, verkoopfunnels en e-mailcampagnes toegankelijk voor iedereen.

Niet geheel onbelangrijk daarbij is de aanwezigheid van een gratis abonnement. Hierdoor is Systeme.io met name aantrekkelijk voor startende ondernemers en kleine bedrijven. Doordat je geen initiële investering hoeft te doen om te starten, verlaagt het de drempel om geavanceerde digitale marketingstrategieën te implementeren.

De combinatie van een uitstekende klantenservice en een actieve community van gebruikers zorgen voor een ondersteunende omgeving om vragen te stellen, best practices te delen en van elkaar te leren.

Wat is er nieuw aan Systeme.io?

Als me één ding duidelijk is geworden na het uitgebreid testen van Systeme.io, dan is het wel dat het met recht de stempel ‘innovatief’ verdient. Je merkt simpelweg aan alles dat dit platform net een stapje verder gaat dan alle opties die we eerder tot onze beschikking hadden.

Dit uit zich voornamelijk op de volgende 4 manieren:

#1: Geavanceerde automatisering

Een van de meest opvallende nieuwe opties in Systeme.io is de mogelijkheid om zeer geavanceerde automatisering toe te passen.

Dankzij deze mogelijkheid ben je als gebruiker in staat om vrij complexe automatiseringsworkflows te creëren die verder gaan dan alleen de standaard autoresponders.

Met deze functionaliteit ga je vrij gemakkelijk zeer gedetailleerde acties instellen die zijn gebaseerd op het gedrag van de klant. Denk dan aan het bezoeken van specifieke pagina’s of het openen van een e-mail.

Dit niveau van personalisatie en targeting is vaak niet beschikbaar in vergelijkbare platforms, wat Systeme.io een voorsprong geeft in het leveren van een gepersonaliseerde customer experience.

#2: Cursussen en lidmaatschappen aanbieden

Systeme.io onderscheidt zich daarnaast ook door zijn innovatieve mogelijkheden voor het creëren van online cursussen en het beheren van lidmaatschappen.

Vandaag de dag is er steeds meer interesse in het aanbieden van cursussen en lidmaatschappen voor specifieke doelgroepen. Met deze functionaliteit van Systeme.io ga je heel gemakkelijk educatief materiaal creëren en verkopen.

Bovendien is er daarbij de opties om speciale lidmaatschapswebsites te bouwen en te beheren, wat je vervolgens weer kunt koppelen aan je marketingfunnels.

Met andere woorden; Systeme.io is bijzonder waardevol voor online coaches en aanbieders van online informatie, aangezien er sprake is van een maximaal gestroomlijnde manier om cursussen en lidmaatschappen aan te bieden en te beheren zonder extra software te gebruiken.

#3: Geavanceerde affiliate management

Kies je voor Systeme.io? Dan kies je in de praktijk ook voor uitgebreide mogelijkheden om affiliate programma’s te beheren. Zo ben je in staat om je eigen, complete affiliate netwerk op te zetten en te beheren.

Deze tool maakt het supermakkelijk om:  

 • Commissies te tracken
 • Betalingen te beheren
 • Aangepaste affiliate links te creëren

Hiermee ga je dus vrij simpel je bereik vergroten en je marketingactiviteiten opschalen. De weg ligt open om de samenwerking aan te gaan met influencers die van invloed zijn op jouw doelgroep. Het is intussen keer op keer bewezen dat dit een effectieve marketingstrategie is.

#4: Innovatieve e-mailmarketingtools

Een vierder en laatste ‘nieuwe’ eigenschap van Systeme.io is de aanzienlijke verbetering van het e-mailmarketingplatform. Zeker de optie om heel specifiek te segmenteren met subgroepen zorgt voor een zeer diepgaande vorm van personalisatie.

Zo heb je nu de mogelijkheid om specifieke segmentatieregels op te zetten, waarmee je je e-maillijsten effectiever gaat onderverdelen in kleinere groepen. Deze laat je vervolgens allemaal op gepersonaliseerde manieren instromen in een verkoopfunnel. Onder de streep resulteert dit in meer gerichte en effectieve campagnes.

Normaal gesproken vind je deze geavanceerde opties alleen terug in zeer specialistische, dure  e-mailmarketingplatforms. Systeme.io biedt dit nu echter aan als onderdeel van een alles-in-één oplossing.

Systeme.io prijs

In een volledige review mag natuurlijk uiteraard een gedeelte over de prijs niet ontbreken.

Zoals we eerder al kort benoemden, staat Systeme.io bekend om de betaalbaarheid. Dit heeft alles te maken met de vrij uitgebreide gratis abonnementsoptie.

Echter is dit niet het enige abonnement en heb je meerdere opties om uit te kiezen. Daarmee is Systeme.io geschikt voor partijen met verschillende budgetten. Van beginnende ondernemers tot de grotere bedrijven en alles wat daar tussenin valt; Systeme.io heeft een abonnementsoptie die aansluit op je specifieke behoeften:

 • Gratis abonnement: Het gratis abonnement van Systeme.io is een uitstekend startpunt voor nieuwe gebruikers of kleine bedrijven die zonder financiële verplichtingen de basisfunctionaliteiten van het platform willen verkennen. Ondanks dat het een gratis optie is, krijg je toegang tot verrassend veel functionaliteiten. Zo kun je tot 2.000 contacten beheren, onbeperkte e-mails versturen en tot 3 verkoopfunnels en 10 verkooppagina’s opzetten. Binnen dit abonnement heb je bovendien ook nog eens de mogelijkheid om online cursussen te maken en te verkopen, wat vrij bijzonder is voor een gratis abonnement.

 • Startup abonnement: Heb je wat kapitaal om iets te investeren? Dan is het Startup abonnement voor jou als klein bedrijf of startende ondernemers wellicht een optie. Dit abonnement biedt tot 5.000 contacten, onbeperkte e-mails, 10 verkoopfunnels en 50 verkooppagina’s. Bovendien krijg je hiermee ook toegang tot geavanceerde functionaliteiten, zoals marketingautomatisering, webinar hosting en het beheren van een affiliate programma. Het is daarom ideaal voor diegenen die hun online aanwezigheid willen vergroten en meer geavanceerde marketingtools nodig hebben.

 • Webinar abonnement: Dit abonnement is speciaal ontworpen voor gebruikers die webinars willen integreren in hun marketingstrategie. Het omvat alle functionaliteiten van het Startup plan, maar dan met de toevoeging van onbeperkte webinars. Hierdoor is het een geschikte optie voor bedrijven die zich richten op online cursussen of productdemonstraties.
 • Unlimited abonnement: Het Unlimited abonnement is de laatste optie die Systeme.io aanbiedt en geeft onbeperkte toegang tot alle functionaliteiten. Denk dan aan een onbeperkt aantal contacten, e-mails, funnels, webinar hosting en nog veel meer. In de praktijk zijn het vooral de grotere bedrijven en snelgroeiende ondernemingen die behoefte hebben aan deze versie van een uitgebreid platform zonder beperkingen.

Elk betaald abonnement van Systeme.io biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, met prijzen die aanzienlijk lager zijn dan veel concurrenten. Dit terwijl het toch een uitgebreide lijst aan marketingtools en functionaliteiten beschikbaar stelt.

Een duidelijk pluspunt daarbij is dat er geen verborgen kosten of upsells zijn. In plaats daarvan is het aanbod bijzonder transparant, wat me alleen maar meer vertrouwen geeft in het platform als geheel.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Persoonlijke Systeme.io review: Stap voor stap

Om je tot in detail te informeren over de gebruikservaring van Systeme.io neem ik je stap voor stap mee met mijn persoonlijke ‘customer journey’ toen ik dit platform voor het eerst besloot uit te proberen.

Ik hoop dat je aan de hand hiervan een meer gedetailleerd beeld krijgt van wat je van Systeme.io mag verwachten.

Laten we bij de logische, eerste stap beginnen;

#1: Registratie en eerste indruk

Mijn ervaring met Systeme.io begon met een vrij snelle, probleemloze registratie.

Het overzichtelijke dashboard was het eerste wat me daarbij in positief opzicht opviel. Ik had namelijk niet direct verwacht zo’n strakke, moderne uitstraling te zien.  

Ik vond het direct erg prettig navigeren en had veel aan de tips die het platform aan je geeft met betrekking tot de verschillende tools. Hierdoor was mijn eerste ‘oriëntatie’ als het ware een fluitje van een cent.

Dankzij de gestructureerde opzet van het dashboard wist ik direct waar ik moest zijn als ik snel toegang wilde tot de belangrijke functionaliteiten. Ik kreeg direct zin om van start te gaan met een van de meest effectieve marketingopties; het bouwen van een verkoopfunnel.

#2: Uittesten verkoopfunnel builder

Na een simpele druk op de knop kwam ik in de verkoopfunnel builder terecht. Je merkt hierin direct waarom de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid een van de sterkste punten van Systeme.io is.

Met de drag-and-drop editor wist ik heel makkelijk verschillende elementen toe te voegen en aan te passen. Denk dan aan:

 • Tekstvakken
 • Afbeeldingen
 • Call-to-action knoppen

Dankzij het grote aanbod aan beschikbare sjablonen wist ik binnen een mum van tijd een professioneel ogende landingspagina te ontwerpen. Je hoeft daarbij totaal niet diep in de details te duiken.

Al met al had ik zo binnen een kleine 10 minuten een volledige landingspagina klaar voor gebruik!

Bovendien zag deze er niet alleen visueel al meteen heel aantrekkelijk uit, maar was het geheel ook direct geoptimaliseerd voor conversie. Zo sla je als het ware twee vliegen in één klap.

#3: E-mailmarketingcampagne instellen

Stap 3 was vervolgens het instellen van een e-mailmarketingcampagne. In veel opzichten is dit toch een belangrijk kernonderdeel van je volledige marketingstrategie. Ik was dan ook erg benieuwd wat dit platform op dit gebied te bieden had.

Zoals je misschien intussen wel verwacht, was het opzetten van een e-mailcampagne met Systeme.io (verrassend) eenvoudig. Vooral de opties voor het segmenteren van mijn mailinglijst sprak me enorm aan. Je voelt hierdoor namelijk meteen dat je je doelgroep veel effectiever gaat bereiken.

Het personaliseren van e-mails was vervolgens een fluitje van een cent, met opnieuw talloze opties qua sjablonen en aanpasbare velden.

Al met al waren de automatiseringsopties misschien nog wel het meest indrukwekkend. Ze maakten het mogelijk om e-mailsequenties in te stellen die getriggerd werden door specifieke acties van gebruikers.

#4: Online cursus creëren

Ondanks dat ik zelf geen online coach ben, wilde ik toch even in de huid kruipen van een dergelijk persoon om dit onderdeel uit te testen. Wie weet komt het op een later moment namelijk nog wel van pas.

Systeme.io biedt op dit vlak een duidelijk, logisch stappenplan voor het opzetten van een cursus.

Je uploadt heel gemakkelijk zaken als:

 • Audiobestanden
 • Video’s
 • Tekst
 • Afbeeldingen
 • Quizzen

Het handige daarbij is dat je dit supersimpel onderverdeeld in verschillende modules en specifieke lessen. Zo ontstaat er meteen vanaf het begin een heel duidelijke, gestructureerde leerervaring voor je cursisten.

En ben je klaar met het organiseren van je online cursus? Dan integreer je deze vervolgens heel makkelijk in je verkoopfunnel!

#5: Website bouwen

De websitebouwer van Systeme.io was een ware verademing.

Zonder enige achtergrond in web development kon ik een mooie, functionele website opzetten.

De editor is extreem overzichtelijk en de laadtijd van de gecreëerde pagina’s was supersnel. Dit is natuurlijk erg belangrijk met het oog op het creëren van een optimale gebruikerservaring en goede zoekmachineoptimalisatie.

Doe een beroep op de moderne, responsieve sjablonen en laat je website er goed uitzien op computers én smartphones!

#6: Affiliate programma beheren

Het opzetten van een affiliate programma in Systeme.io gaat nog veel makkelijker dan je in eerste instantie zou denken.

Het platform maakt het opstarten van een dergelijk programma extreem gebruiksvriendelijk, met handige opties voor het uitnodigen van affiliate partners en het tracken van hun prestaties.

Deze tool is bijzonder waardevol wanneer je interesse hebt in het uitbreiden van je marketingbereik zonder daarbij extra advertentiekosten te maken.

#7: Verder automatiseren

Als voorstander van automatiseren wilde ik vervolgens uittesten wat er op dit gebied nog meer mogelijk was. Dit liep bepaald niet uit in een teleurstelling..

Zo kon ik meteen al flink wat marketingtaken automatiseren, waaronder het verzenden van follow-up e-mails en het beheren van lead campagnes.

Deze automatiseringen besparen mij zeeën van tijd én verbeteren tegelijkertijd de communicatie met mijn doelgroep. Het instellen van workflows is zo eenvoudig dat het gewoon zonde is om hier niet even kort aandacht aan te besteden.

#8: Analyseren en optimaliseren

Tot slot hecht ik persoonlijk altijd veel waarde aan het analyseren van wat er beter kan en vervolgens het implementeren van deze verbeteringen.

De analytische opties van Systeme.io boden mij precies wat ik daarbij nodig had. Zo leidde dit direct al tot diepgaande inzichten in het gedrag van mijn doelgroep.

Ik volgde de prestaties van mijn funnels, e-mailcampagnes en websiteverkeer tot in detail. Zo zag ik bijvoorbeeld al snel welke van mijn 3 gecreërde verkoopfunnels het beste presteerde en waarom. Deze kennis implementeer je vervolgens vrij makkelijk voor de overige pagina’s om de conversiecijfers verder op te krikken.

Systeme.io voordelen: De sterke punten

Na het persoonlijk uitproberen van alles wat Systeme.io te bieden heeft, is het vrij duidelijk wat de belangrijkste voordelen van dit platform zijn:

 • Een ware alles-in-1 oplossing: Een intussen voor de hand liggend voordeel van Systeme.io is de moeiteloze integratie van verschillende marketing- en bedrijfstools. Bij de meeste andere platforms heb je vaak externe plugins of integraties nodig. Systeme.io is daarentegen een alles-in-één oplossing. E-mailmarketing, cursusbeheer, verkoopfunnels en affiliate programma’s; je hebt alles onder één dak. Dankzij deze integratie heb je niet langer meerdere abonnementen nodig, bespaar je kosten en stroomlijn je je volledige workflow.

 • Meer effectieve e-mails: Een ander uniek voordeel van Systeme.io is de uitstekende e-mailleveringspercentages. In een tijd waarin e-mail spamfilters steeds strenger worden, zorgt Systeme.io ervoor dat jouw marketing e-mails daadwerkelijk de inbox van je doelgroep bereiken. Dit wordt bereikt door voortdurende optimalisatie van de e-mailinfrastructuur en nauwkeurige naleving van e-mail authenticatieprotocollen. Voor bedrijven en ondernemers leidt dit tot meer zichtbaarheid en betere conversieratio’s voor de e-mailcampagnes.

 • Flexibiliteit in beheer cursussen en lidmaatschappen: Systeme.io biedt een zeer hoge mate van flexibiliteit bij het opzetten en beheren van online cursussen en lidmaatschapssites. Dit is bijzonder waardevol voor online coaches en trainers in het hedendaagse digitale landschap. Je kunt eenvoudig diverse soorten content integreren, zoals video’s, quizzes en downloads. Tegelijkertijd heb je daarbij de optie om meerdere prijsniveaus en toegangsopties in te stellen. Deze flexibiliteit stelt je in staat om een gepersonaliseerde leerervaring voor je cursisten te creëren en verschillende marktsegmenten effectief te voorzien in de bijbehorende behoeften.

Systeme.io nadelen: Wat kan er beter?

Ondanks de vele positieve punten, willen we voor de volledigheid wel eerlijk blijven en ook benoemen wat er beter kan. Kleine minpuntjes van Systeme.io zijn namelijk:

 • Beperkte designopties: Ondanks dat Systeme.io behoorlijk gebruiksvriendelijk is, kan het ontbreken van geavanceerde designopties een beperkend effect hebben. Zeker wanneer je een uiterst unieke, op maat gemaakte visuele ervaring wil creëren.

 • Integratielimieten met externe tools: Er is sprake van een alles-in-één platform, maar toch heeft Systeme.io ook zo zijn beperkingen in de integratie met sommige externe tools en services. Wanneer je specifieke externe applicaties voor bedrijfsprocessen nodig hebt, kan dit een uitdaging zijn.

 • Minder geschikt voor grote ondernemingen: Systeme.io is voornamelijk gericht op kleine tot middelgrote bedrijven en individuele ondernemers. Voor grotere ondernemingen of bedrijven met complexe marketingbehoeften schiet het platform mogelijk tekort qua schaalbaarheid en geavanceerde functionaliteiten.

Systeme.io conclusie

Al met al kan ik niet anders dan onder de indruk zijn van de veelzijdigheid die dit platform te bieden heeft. Als een alles-in-één oplossing voor digitale marketing is de indrukwekkende lijst aan functionaliteiten precies wat je wilt zien wanneer tijd- en kostenbesparing je doel is.

Ondanks dat er een paar dingen beter kunnen, wegen deze kleine nadelen niet op tegen de voordelen die Systeme.io biedt. Het platform is misschien minder geschikt voor zeer grote ondernemingen, maar voor de meeste kleinere bedrijven en zelfstandige ondernemers is het van grote waarde.

Systeme.io een indrukwekkend platform dat ik persoonlijk sterk aanbeveel voor iedereen die zijn of haar online business wil laten groeien. Het combineert gebruiksgemak, veelzijdigheid en betaalbaarheid op een manier die je nog niet eerder hebt gezien binnen de wereld van online marketing.

Probeer het nu uit en ontdek zelf of je er ook zo over denkt!

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!