Wat is Systeme.io?

Systeme.io is een veelzijdig digitaal marketingplatform dat een scala aan functionaliteiten biedt in één geïntegreerd systeem.

Het is ontworpen om verschillende marketingtools samen te brengen, waardoor het beheer van emailcampagnes, verkoopfunnels, websites en zelfs affiliate programma’s in één platform mogelijk is. Deze all-in-one benadering maakt het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die verschillende digitale marketingprocessen willen vereenvoudigen en stroomlijnen.

Zeker in de wereld waarin we vandaag de dag leven, heeft digitalisering steeds vaker prioriteit nummer 1. Hoe efficiënter je digitale (marketing)processen geregeld zijn, hoe beter je onderneming loopt. Om je hier dan een handje bij te helpen, zijn er gelukkig speciale marketing tools.

Vandaag nemen we Systeme.io stevig onder de loep en kijken we wat het is, wat je eraan hebt en voor wie het bedoeld is. Zo weet je aan het einde van dit artikel tot in detail alles wat er over Systeme.io te weten valt!

Wat houdt Systeme.io in?

Laten we vervolgens bij het begin beginnen. Want wat houdt Systeme.io nu eigenlijk precies in?

In de basis biedt Systeme.io een uitgebreid pakket aan functionaliteiten die ervoor zorgen dat je je digitale marketingprocessen ‘makkelijker’ gaat regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • email marketing
 • verkoopfunnels maken
 • een websitebouwer
 • opties voor het hosten van ledensites
 • het beheer van affiliate programma’s

Een mooi voorbeeld is de email marketing service, die bekend staat als bijzonder efficiënt en concurreert met bekende aanbieders, zoals ConvertKit en MailChimp. Vooral vanwege het gratis abonnementsmodel dat tot op een bepaald punt volledig gratis blijft functioneren.

Daarnaast is er ook nog eens sprake van een sales funnel bouwer, die helpt bij het creëren van een volledige ‘customer journey’. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle blog- en SEO-mogelijkheden, automatiseringsopties en workflowopties.

Belangrijk om hierbij in het achterhoofd te houden, is dat het echt gaat om een alles-in-1 marketingplatform. Het doel van deze tool is om alle belangrijke digitale marketingprocessen bij elkaar te brengen, zodat je niet langer allerlei losse tools nodig hebt.

Niet alleen is dit een stuk goedkoper, maar het werkt ook een heel stuk fijner. Het is altijd beter om alles met één tool te regelen. Mits het dan natuurlijk een goede tool betreft.

Systeme.io voordelen

Om een beter begrip te krijgen van wat Systeme.io als tool nu precies inhoudt, is het belangrijk om de specifieke voordelen erbij te pakken. Aan de hand van de voordelen kom je er namelijk al snel genoeg achter waar de kracht van deze tool hem precies in zit.

Op dat gebied zijn er een aantal voordelen die er tussenuit springen. We gaan ze één voor één nader bekijken:

 • Hoge kosteneffectiviteit: Allereerst is Systeme.io bijzonder kosteneffectief. Vooral wanneer je kijkt naar de enorme hoeveelheid functionaliteiten die je ervoor terugkrijgt. Zo onderscheidt deze tool zich met een gratis model, waarbij je als gebruiker tot 2.000 contacten kunt beheren en 3 verkoopfunnels mag creëren zonder daarbij ook maar enige kosten te maken. Als ondernemer of mkb’er is dit natuurlijk een enorm voordeel, aangezien zelfs de kleinste kosten een grote impact hebben bij kleinere budgets. Het is hierbij goed om een vergelijking te maken met andere platforms. Zo heb je bijvoorbeeld ClickFunnels en Kartra, waar je al snel moet denken aan terugkerende maandelijkse kosten van zo’n $99 na afloop van de proefperiodes. Zodoende maakt Systeme.io geavanceerde digitale marketingtools toegankelijk voor een breder publiek, door financiële barrières voor mkb’ers en zelfstandige ondernemers te doorbreken.
 • Alles-in-1 platform: Als tweede punt hebben we het feit dat het dus een alles-in-1 platform betreft. Het feit dat je alle digitale marketingprocessen onder één dak vindt, is misschien wel het grootste voordeel van Systeme.io. Het brengt verschillende marketingtools samen in één samenhangend platform, waardoor je als gebruiker in staat bent om emailcampagnes te beheren, verkoopfunnels te bouwen, websites te creëren en zelfs affiliate programma’s kunt runnen zonder tussen verschillende software te hoeven schakelen. Voor veel gebruikers vereenvoudigt deze integratie het digitale marketingproces aanzienlijk, waardoor een meer gestroomlijnde workflow mogelijk is. Let er daarbij wel op dat Systeme.io niet altijd dezelfde diepgang biedt als de meer zelfstandige tools. Tools die echt specifiek zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld emailcampagnes bieden vaak meer geavanceerde opties.
 • Gebruiksgemak: Tot slot is er dan nog het enorme gebruiksgemak van Systeme.io. Dit marketing platform streeft er op ieder mogelijk gebied naar om gebruiksvriendelijk te zijn. Het weet dit doel daarbij zeer goed te bereiken. De interface is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te ogen, vooral voor degenen die nog een beetje een beginner zijn in de wereld van de digitale marketingtools. Hierdoor is dit een marketingtool die voor beginners én experts precies biedt wat men nodig heeft. Een handige bijkomstigheid is dat dit een hele reeks aan tutorials en andere materialen ter ondersteuning aanbiedt. Hierdoor kom je er na de eerste paar keer dat je van dit platform gebruik maakt al achter hoe alles precies werkt. Zo ga je ook daadwerkelijk het maximale uit alle functionaliteiten van Systeme.io halen.

Daarmee zijn er dus aardig wat specifieke voordelen verbonden aan het gebruik van Systeme.io. Echter zijn we op dit punt nog niet echt diep in de verschillende functionaliteiten van het platform als geheel gedoken. Want wat is er nu meer concreet allemaal mogelijk wanneer je ervoor kiest om van Systeme.io gebruik te maken?

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Wat kun je met Systeme.io?

In de basis is het intussen wel duidelijk dat je met Systeme.io een breed scala aan digitale marketing- en bedrijfsbeheertaken kunt uitvoeren. En dat dit platform vooral nuttig is voor het stroomlijnen van verschillende marketingprocessen binnen één systeem, waardoor het zo’n geschikte keuze is zowel beginnende als ook de meer ervaren digitale marketeers en ondernemers.

Maar wanneer we vervolgens wat dieper de functionaliteiten in duiken, komen we erachter dat er 6 hoofdfunctionaliteiten zijn waardoor de meeste gebruikers voor dit platform kiezen. We hebben het dan over:

#1: Verkoopfunnels aanmaken

De verkoopfunnel bouwer van Systeme.io is meer dan alleen een tool voor het samenstellen van specifieke landingspagina’s met als doel om een product of dienst te verkopen. Dit is namelijk echt een middel om complete, effectieve customer journeys te creëren.

Dankzij deze functionaliteit ben je als gebruiker in staat om strategisch doordachte funnels te bouwen, die klanten begeleiden vanaf het eerste contact tot aan de uiteindelijke aankoop.

Zo maak je hierbij gebruik van een uiterst handige drag-and-drop interface, die je helpt om op een vrij snelle en makkelijke wijze een professioneel ogende funnel te bouwen. Dit geldt dus ook voor degenen die nieuw zijn in digitale marketing en nog nooit eerder een verkoopfunnel hebben gecreëerd.

De enige uitdaging voor beginners zit hem daarbij in het begrijpen van de beste manieren om funnels te structureren voor maximale conversie. Maar met de beschikbare sjablonen en hulpmiddelen is experimenteren vrij makkelijk en ga je binnen een mum van tijd het hoognodige leren om dit voor elkaar te krijgen.

Belangrijk om daarbij op te merken is dat de verkoopfunnel tool ook naadloos te integreren is met de andere aspecten van Systeme.io, zoals email marketing en automatisering. Zo laat je verschillende tools met elkaar samenwerken om ze zo effectief mogelijk te maken. Zowel voor jezelf als ook met het oog op je doelgroep.

Al met al gaat het op deze manier creëren van je verkoopfunnels voor het verhogen van de betrokkenheid én conversies zorgen.

#2: Marketing e-mails versturen

De e-mailmarketing mogelijkheden binnen Systeme.io zijn uiterst solide en staan nagenoeg garant voor het optimaliseren van al jouw emailmarketing processen.

Wat daarbij in eerste instantie direct opvalt, is dat Systeme.io ook op visueel vlak bijzonder geavanceerd oogt. Zo doet het bijvoorbeeld niet onder voor veel andere platforms die specifiek zijn gericht op e-mailmarketing.

Het belangrijkste voordeel van deze specifieke tool is de wijze waarop het automatisering mogelijk maakt. De workflow opties om de automatisering verder te optimaliseren zijn zeer geliefd onder de gebruikers.  

Dankzij de e-mailmarketingtool van Systeme.io ga je het jezelf enorm makkelijk maken om gepersonaliseerde, doelgerichte campagnes te creëren die de betrokkenheid en retentie van bijvoorbeeld abonnees op jouw nieuwsbrief verhogen.

Ook is er sprake van bijzonder geavanceerde indelingsopties, waarmee je als gebruiker op een zo effectief mogelijke wijze je verschillende doelgroepen indeelt en op een persoonlijke wijze benadert.

Met Systeme.io ga je ervoor zorgen dat geautomatiseerde, elkaar opvolgende e-mails van start gaan na specifieke klantacties. Op deze wijze gaan alle mensen die binnen jouw doelgroep met je in contact komen een volledig gepersonaliseerde ervaring meemaken.

Dit helpt bij het opbouwen van sterke relaties met klanten en het verbeteren van de algehele effectiviteit van jouw marketingcampagnes. Aan de hand van gedetailleerde analytische inzichten ben je tot slot beter in staat om de prestaties van je e-mailcampagnes te begrijpen en verder te verbeteren.

#3: Website bouwen

De derde belangrijke functionaliteit van Systeme.io is dat dit marketing platform je helpt om je website te bouwen.

Met Systeme.io’s websitebouwer ga je in staat zijn om snel en gemakkelijk websites en blogs op te zetten. Deze functionaliteit is ontworpen met maximale gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd, zelfs voor degenen zonder diepgaande technische kennis over dit onderwerp.

Denk dan aan voordelen als:

 • Een breed scala aan aanpasbare sjablonen
 • Een zeer intuïtieve drag-and-drop interface (creëer binnen enkele minuten professioneel ogende websites)
 • Snelle laadtijden (optimaliseert de gebruikservaring en SEO)
 • Neemt alle zorgen voor hosting en technische zorgen weg

Hoewel de websitebouwer van Systeme.io misschien niet dezelfde geavanceerde functionaliteiten als een WordPress biedt, is het toch een uiterst handige tool voor het creëren van effectieve en visueel aantrekkelijke websites. Opnieuw geldt dat het vooral voor kleinere bedrijven en zelfstandige ondernemers enorm goed van pas komt. Zij hebben namelijk veel baat bij een simpele, effectieve online zichtbaarheid.

Zodoende hoef je niet diep in de buidel te tasten voor een uiterst uitgebreide, gecompliceerde website. In plaats daarvan neem je alle moeilijke, technische aspecten van het bouwen van een website weg en kies je voor enkele standaardmogelijkheden om snel een website online te krijgen.

Aangezien er hierbij genoeg mogelijkheden zijn om je website op een makkelijke wijze te personaliseren, zet je toch een website op die maximaal effectief is in het converteren van bezoekers in betalende klanten.

#4: Affiliate partners beheren

Dan is er als 4de belangrijke functionaliteit het beheren van affiliate partners.

Het beheer van affiliate programma’s binnen Systeme.io biedt een eenvoudige, efficiënte manier om een eigen affiliate netwerk op te zetten en te beheren.

Als gebruiker ben je in staat om:

 • affiliate links te creëren
 • commissies bij te houden
 • uitbetalingen te beheren

Dit platform is daarom in veel opzichten ideaal voor bedrijven of zelfstandige ondernemers die hun bereik willen vergroten. Bijvoorbeeld door middel van betaalde partnerschappen met:

 • Influencers
 • Bloggers
 • Overige online marketeers

Het valt hierbij op dat Systeme.io een hele efficiënte en toegankelijke manier biedt voor kleinere bedrijven en individuele ondernemers om hun marketinginspanningen te versterken.

Zo maak je bijvoorbeeld gebruik van realtime tracking en analytische gegevens, waardoor je als gebruiker van dit platform vrij simpel de prestaties van je affiliates gaat monitoren en je strategieën aan de hand daarvan kunt aanpassen.

Ben je dus geïnteresseerd in het opbouwen van een online passief inkomen? En wil je je marketinginspanningen verder uitbreiden zonder daarbij grote investeringen qua tijd en geld te moeten doen? Dan bestaat er een goede kans dat Systeme.io voor jou hét platform is om dit mogelijk te maken.

Tal van ondernemers gebruiken het op dit moment al om hun digitale inkomen verder uit te breiden en te optimaliseren.

#5: Online cursussen maken

Misschien wel de meest geliefde functionaliteit van Systeme.io als online marketing platform is de mogelijkheid om online cursussen te maken.

Vandaag de dag zijn online cursussen populairder dan ooit. Het is mogelijk om over bijna alles wel een bepaalde vorm van een online cursus te maken. Het grote voordeel hiervan? Je hoeft de online cursus maar één keer te maken. Vervolgens kun je deze nagenoeg oneindig vaak opnieuw verkopen. Het is vaak alleen nodig om de cursus zo nu en dan even van een update te voorzien.

De optie voor het maken van online cursussen in Systeme.io stelt je in staat om je kennis en vaardigheden te delen middels duidelijk gestructureerde, interactieve cursussen. Deze tool is bijzonder gebruiksvriendelijk en integreert naadloos met de overige functionaliteiten van het platform, zoals e-mailmarketing en je verkoopfunnels.

Al met al maakt dit het een ideale optie voor bijvoorbeeld:

 • Online coaches
 • Specifieke trainers
 • Diverse beroepsexperts

 Bij het creëren van de cursussen doe je een beroep op verschillende soorten media om je informatie op de doelgroep over te brengen. Voorbeelden hiervan zijn video’s, tekst en afbeeldingen. Vervolgens is het ook weer mogelijk om deze te koppelen aan specifieke automatiseringen voor een perfect gestroomlijnd leerproces.

Met opties voor zowel gratis als ook betaalde cursussen biedt Systeme.io een flexibele omgeving voor het creëren van educatieve inhoud die kan dienen als aanvullende inkomstenbron of primaire bedrijfsactiviteit.

#6: Marketing automatiseren

Dan blijft er tot slot nog één cruciale functionaliteit van deze marketing tool over; de automatiseringsmogelijkheden.

Dit onderdeel mogen we natuurlijk niet onbesproken laten, aangezien het een van de grootste aanleidingen voor velen is om van het platform gebruik te maken.

De automatiseringsmogelijkheden van Systeme.io zijn niet alleen zeer uitgebreid, maar ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het voor individuen én bedrijven van iedere grootte mogelijk om efficiënte en effectieve marketingstrategieën te implementeren.

Qua automatiseringsopties moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Autoresponders
 • E-mailmarketingcampagnes
 • Workflowopties

Het overkoepelende doel hierbij is om voor alle bezoekers van jouw verkoopkanalen een gepersonaliseerde customer journey te creëren.

Deze functionaliteiten gaan je als gebruiker helpen om al je marketingactiviteiten te automatiseren. Dit begint bij het genereren van leads en gaat zo verder tot het behouden van reeds betalende klanten.

Je bespaart hiermee zeeën van tijd en verhoogt zodoende de efficiëntie van al je marketingactiviteiten. Je bent minder tijd en geld kwijt, terwijl je wel makkelijker je doelen weet te bereiken. Met andere woorden; Systeme.io is op deze wijze in potentie in staat om je leven als digitale marketeer een stuk makkelijker te maken.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunnen zelfs gebruikers zonder technische achtergrond complexe automatiseringen instellen. Dit is een cruciale functie voor moderne digitale marketing, omdat het helpt met het overbrengen van de juiste boodschap op het juiste moment aan het juiste publiek. De kans op conversie en klantloyaliteit neemt hierdoor over het algemeen significant toe!

Voor wie is Systeme.io geschikt?

Zoals we intussen al een paar keer kort hebben besproken, is er een specifieke doelgroep die het meeste baat heeft bij deze vele functionaliteiten van Systeme.io. Het is goed om dit nog even kort te bespreken en er een beter beeld bij te krijgen. Zo weet je precies of Systeme.io ook in staat is om jou te bieden waar je op dit moment naar op zoek bent.

In de praktijk blijkt dat Systeme.io voornamelijk geschikt is voor:

 • Beginnende ondernemers: Systeme.io is bijzonder geschikt voor beginnende ondernemers vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en betaalbare prijs. Dit platform biedt een breed scala aan functionaliteiten die essentieel zijn voor het initiële opstarten en vervolgens verder laten groeien van een bedrijf. Vooral de opties tot het optimaliseren van emailmarketing, verkoopfunnels en het bouwen van een website komen daarbij enorm goed van pas. Deze tools zijn essentieel voor het genereren van leads, het opbouwen van klantrelaties en het realiseren van verkopen. Zeker een beginnende onderneming heeft hier veel baat bij. Bovendien maakt de gratis optie van Systeme.io het voor starters mogelijk om zonder financiële investeringen de mogelijkheden van digitale marketing te verkennen​​​​.

 • Digitale marketeers: Voor digitale marketeers met specifieke digitale marketingdoelen biedt Systeme.io opnieuw geavanceerde marketingtools, zoals e-mailmarketing, het creëren van verkoopfunnels en automatisering. Stuk voor stuk zijn deze van cruciaal belang om in de digitale marketingwereld je doelen te bereiken. Deze tools stellen marketeers in staat om doelgerichte campagnes te creëren, leads effectief te beheren en de relatie met klanten in de doelgroep verder te versterken. De mogelijkheid om marketingactiviteiten te automatiseren bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie, terwijl geavanceerde analytische functies waardevolle inzichten bieden voor het optimaliseren van je campagnes​​​​.

 • Online coaches: Verder is reeds keer op keer gebleken dat Systeme.io een effectieve oplossing is voor online coaches die cursussen en lidmaatschappen willen aanbieden. Het platform stelt je als online coach namelijk in staat om eenvoudig online cursussen te creëren en te beheren, wat gaat helpen bij het effectief overbrengen van kennis en daarbij het opzetten van een (extra) inkomstenbron. De integratie van e-mailmarketing en verkoopfunnels helpt coaches bij het effectief promoten van cursussen en het opbouwen van een betrokken community. Dit alles maakt Systeme.io een waardevolle tool voor coaches die hun online aanwezigheid willen uitbreiden en hun bedrijf verder willen laten groeien​​​​.
 • Freelancers: Tot slot blijven dan nog de freelancers over, waar opnieuw voor geldt dat Systeme.io in veel opzichten een perfecte uitkomst biedt. Voor freelancers is Systeme.io namelijk een kosteneffectieve en veelzijdige oplossing om diensten en producten online te promoten en te verkopen. Dankzij de eerdergenoemde tools als e-mailmarketing, het opzetten van verkoopfunnels en het bouwen van website, gaat dit platform freelancers helpen bij het bereiken van een breder, specifiek publiek. Als freelancer in bijvoorbeeld de fotografie, contentcreatie of grafische vormgeving komt de eenvoud van het platform heel goed van pas. Het maakt het mogelijk om je te concentreren op het aanbieden van je kerndiensten, zonder je daarbij zorgen te hoeven maken over de meer complexe technische aspecten.

Val je zelf dus binnen één of meerdere van deze categorieën? Dan is de kans groot dat je in ieder geval tot op een bepaalde hoogte baat gaat hebben bij het gebruik van Systeme.io. Het is altijd een aanrader om het een keer uit te testen!

Conclusie

Systeme.io onderscheidt zich als een betaalbaar, all-in-one platform dat een breed scala aan digitale marketing- en bedrijfsbeheerfuncties biedt. Hoewel het soms niet dezelfde diepgang biedt als de meer gespecialiseerde tools in een specifiek gebied, is het toch een uiterst bruikbare en gebruiksvriendelijke optie. Vooral voor kleinere bedrijven, start-ups en individuele ondernemers. Het combineert functionaliteit met gebruiksgemak, waardoor het een perfecte optie is voor iedereen die op zoek is naar een volledig geïntegreerde oplossing voor digitale marketing in onze moderne samenleving.

Krijg ’s werelds meest gebruiksvriendelijke alles-in-één marketingplatform.

Tijdelijk aanbod

Krijg GRATIS levenslange toegang tot Systeme.io!

Voor een beperkte tijd heb je de kans om een gratis Systeme.io levenslange account te bemachtigen!

Bevat: 3 funnels, 2000 contacten en onbeperkt aantal e-mails verzonden!

Reageer snel, want deze exclusieve aanbieding blijft niet voor altijd geldig!